Miután a férjem könyörögve kérte,hogy mindegy mit főzök,csak NE csirkehús legyen,kicsit gondolkoztam.
Majd megkérdeztem,hogy feláldoz e egy kis sört a sült hús oltárán.
Boldogan hozta.
Aztán már csak pár gyors mozdulat és már sült is a kívánság.
Köretnek krumplipürét gondoltam neki,magamnak meg karfiolpürét,de mivel mindketten megakartuk kóstolni a másikét,így egymásbakutyultam őket és meg kell hogy mondjam,nagyon finom lett.
Enyhe karfiolíz,enyhe krumpliízzel.
Az uborkasaláta meg azért készült,mert egyre jobban ki vagyok éhezve a friss zöldségre,az uborka meg elérhető áron van és kis fokhagymával,borssal,tejföllel mennyei volt.
Sörben sült tarja
- 1 kg tarja,csont nélkül,ujjnyi vastag szeletekre vágva
- Só
- Bors
- fokhagyma bőséggel
- Tej
- sör{1/2 l}
Karfiolos krumplipüré
Krumplipürét készítünk,hagyományos módon,vajjal,tojással,tejföllel.A puhára főtt karfiolt kis főzővízzel simára törjük,majd a krumplipürébe vegytjük.Sózzuk ízlés szerint.
Uborkasaláta
Uborkát lereszelünk,kevés sóval,1 órán át állni hagyjuk.Ecetezzük,sózzuk,borsozzuk,édesítjük és tejföllel nyakonöntjük.
Lehet bele fokhagymát vágni de nagyon finom apró kockákra vágott zöldpaprikával.
Jó étvágyat!
Hű ez nagyon finom, mi is szoktuk készíteni és a sörtől olyan omlós puha lesz. Nagyon, nagyon guszta
VálaszTörlésGuszta és nagyon jó új blogruhád!
VálaszTörlésEz az egész mennyei finom lehetett. Nagyon guszta!!!
VálaszTörlésÉn mindig félek a sörrel főzni, de lehet nekiveselkedek és kipróbálom.:)
Igazi férfiembernek való étel, de én sem tudnék nemet mondani rá.
VálaszTörlésJót ettetek!:)
VálaszTörlésBianka!
VálaszTörlésKöszi!
Igen a sör valahogy nagyon jót tesz a hússal,különösen ha börös.Akkor olyan finom,ropogós lesz:-)
Ottis!
Köszi.Mindkettőt:-)
Gizi!
Köszi.
Főzz nyugodtam sörrel,sütésre{ha a recept másképp nem írja}Borsodit,vagy a Lidl-ben kapható Deep sört szoktam használni.
Névtelen!
Az Bizti!!!!!!!!!!A férjem sem tudott rá nemet mondani:-))))))
Kata!
Mi az hogy!