kedd, május 18, 2010

Sörben sült tarja,karfiolos krumplipürével,uborkasalátával


Miután a férjem könyörögve kérte,hogy mindegy mit főzök,csak NE csirkehús legyen,kicsit gondolkoztam.
Majd megkérdeztem,hogy feláldoz e egy kis sört a sült hús oltárán.
Boldogan hozta.
Aztán már csak pár gyors mozdulat és már sült is a kívánság.

Köretnek krumplipürét gondoltam neki,magamnak meg karfiolpürét,de mivel mindketten megakartuk kóstolni a másikét,így egymásbakutyultam őket és meg kell hogy mondjam,nagyon finom lett.
Enyhe karfiolíz,enyhe krumpliízzel.
Az uborkasaláta meg azért készült,mert egyre jobban ki vagyok éhezve a friss zöldségre,az uborka meg elérhető áron van és kis fokhagymával,borssal,tejföllel mennyei volt.





Sörben sült tarja
  • 1 kg tarja,csont nélkül,ujjnyi vastag szeletekre vágva
  • Bors
  • fokhagyma bőséggel
  • Tej
  • sör{1/2 l}
A hússzeleteket bedörzsöljük sóval,borssal,megszórjuk fokhagymával és felöntjük annyi nyers tejjel,amennyi ellepi.1 óra állás után a szeleteket lecsepegtetjük,sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk,felöntjük sörrel.Ne lepje el.Először fólia alatt pároljuk 50 percet,majd fólia nélkül szép pirosra sütjük.

Karfiolos krumplipüré

Krumplipürét készítünk,hagyományos módon,vajjal,tojással,tejföllel.A puhára főtt karfiolt kis főzővízzel simára törjük,majd a krumplipürébe vegytjük.Sózzuk ízlés szerint.

Uborkasaláta

Uborkát lereszelünk,kevés sóval,1 órán át állni hagyjuk.Ecetezzük,sózzuk,borsozzuk,édesítjük és tejföllel nyakonöntjük.
Lehet bele fokhagymát vágni de nagyon finom apró kockákra vágott zöldpaprikával.


Jó étvágyat!

6 megjegyzés:

  1. Hű ez nagyon finom, mi is szoktuk készíteni és a sörtől olyan omlós puha lesz. Nagyon, nagyon guszta

    VálaszTörlés
  2. Guszta és nagyon jó új blogruhád!

    VálaszTörlés
  3. Ez az egész mennyei finom lehetett. Nagyon guszta!!!
    Én mindig félek a sörrel főzni, de lehet nekiveselkedek és kipróbálom.:)

    VálaszTörlés
  4. Igazi férfiembernek való étel, de én sem tudnék nemet mondani rá.

    VálaszTörlés
  5. Bianka!

    Köszi!
    Igen a sör valahogy nagyon jót tesz a hússal,különösen ha börös.Akkor olyan finom,ropogós lesz:-)

    Ottis!

    Köszi.Mindkettőt:-)

    Gizi!
    Köszi.
    Főzz nyugodtam sörrel,sütésre{ha a recept másképp nem írja}Borsodit,vagy a Lidl-ben kapható Deep sört szoktam használni.

    Névtelen!
    Az Bizti!!!!!!!!!!A férjem sem tudott rá nemet mondani:-))))))

    Kata!

    Mi az hogy!

    VálaszTörlés