Elnézést,de megint nosztagiakaja van.
Menzai nosztalgiakaja.
Az egyik vacsoracsatában B.Tóth László főzött,az egyik fogás grízes tészta volt és azon nyomban,ott, a tv előtt megkívántam.
Nagyon szerettem ezt is a suliban és {természetesen}anyu ezt sem tudta elkészíteni,de mivel csak én kértem,öcsém nem,nem is foglakozott vele.
Pedig milyen finom.
A suliban mindig a tetejére csaptak egy kis vízzel hígított barackízt,persze az volt a legutolsó falat a kanalamon,mert az volt a legfinomabb.
Viszont el is felejtettem és tavaly készítettem előszörBrill receptje alapján,mert amit a szomszédnőm mesélt-hogy a megsütött grízre szedi a tésztát,semmi víz,csak úgy ala natur-hát abban nem volt bizadalmam.Nlc-s recept.
Ha recept egyáltalán.
Grízes tészta/Brill
- 1 dl gríz
- 2 dl forró víz
- 1 csipet só
- kevés olaj
- főtt tészta{legjobb a rövidmetélt}
- Baracklekvár{szilva is jó,de nekem a barack marad meg mindörökre}
Összekeverjük a kifőtt tésztával{úgy jó,ha jó grízes,nemcsak itt-ott van rajta pár grízszem,ebben igaza van B.Tóthnak}.Tálalásnál jó bőven megpakoljuk baracklekvárral,mert akkor lesz csak csudafinom.
Lehet cukrozni is,de a lekvár szerintem elég édes,bár gusztus dolga az egész.
Gyomorbetegeknek pedig kiváló,mert egyáltalán nem terheli meg a gyomrot,hiper-szuper könnyen emésztődik,persze lekvár nélkül.

Nagyon rég ettem grízes tésztát, pedig imádom... Jó, hogy megemlítetted, nagyon guszta! :)
VálaszTörléscsodás:)Nagyon szeretjük:-PPPP
VálaszTörlésAnyám! Imádom. Egy időben szinte ezen éltem...
VálaszTörlésNálam nagy favorit, imádom! Régen készítettem utoljára, szuper, hogy eszembe juttattad. :))
VálaszTörlésNekem jöhet, imádom!:)
VálaszTörlésAmi!
VálaszTörlésHajrá!:-)
Niki!
Köszi!:-)
Szepy!
Hát rá lehet szokni az igaz.Nagyon finom....
Egycsipet!
Akkor neked is hajrá!:-)))
Kata!
Repül egy tányérnyi:-)))
Hogy szerettem régen, sajna most már kimarad.. :-(
VálaszTörlésNekem is kimaradt. Az oviban nem ettem, sulis koromban szerencsém volt otthon ebédelni. Vhogy Éanyám és egyik nagyim sem készítette.
VálaszTörlésA képen jól néz ki, lehet, egyszer nekiveselkedem :)
Nálunk kedvenc. Sósan savanyúval, édesen jó sok lekvárral. Lehet, hogy holnap ez lesz ebédre.
VálaszTörlésMár 20 éve vagyok háziasszony és 9 gyerekem van, de soha (ne nevessél!) soha nem készítettem grízes tésztát. Én gyerekkoromban ettem és az ízére is emlékszem, de én soha nem etettem a gyerekekkel ilyet. Ez hiba volt részemről!!!! Ezen változtatni fogok. :)
VálaszTörlés