Sok karaj található a mélyhűtőnkben,így abból kreáltam egy jó kis töltött ételt.
KöBö szíve szerint a rántott hús mellett szavazott,én azonban valami másra vágytam,mert az már kicsit unalmas.Finom de unalmas.Így se szó,se beszéd,kérdés nélkül vágtam a húst.
Nem mondom,hogy nem meresztett nagy szemeket amikor meglátta ázni a cseréptálat,de legény volt a talpán,nem szólt.
Nagyon finom,szaftos,puha lett és mivel nem nagyon macerás elkészíteni,azt hiszem lesz máskor is.
Cseréptálban sült mézes-mázas töltött karaj
- kb 1 1/2 kg csont nélküli sertéskaraj
- 40 dkg kenyér
- 1 tojás
- 10 dkg apróra vágott gomba
- 1 nagy fej hagyma
- só
- bors
- pirospaprika
- 1 csokor petrezselyem{elhagyható,de finomabb tőle}
- 15 dkg olvasztott vaj
- 2 ek méz
- 1 ek szójaszósz
- 1 ek pirosarany
A húst kiterítjük,megszárogatjuk és egyenletesen elosztjuk rajta a tölteléket.Feltekerjük.Hústűvel megtűzzük,szinte bombabiztosan.{nekem sok lett egy kicsit a töltelék,a hústű azonban szépen tartotta}
Beletesszük a beáztatott cseréptálba,ha maradt ki töltelék akkor köré rendezzük.
Hideg sütőbe tesszük,majd fedővel lefedve,2 órán át pároljuk.
Ha puha és a kés könnyen szalad át rajta,akkor fedő nélkül süssük tovább.A máz hozzávaóit összekeverjük és a hús tetejét azzal kenegetjük.Ha a máz elfogyott,akkor kész van.
Nem lesz édes a máztól,sőt,nagyon finom.
Másnap szendvicsbe ideális,feltéve ha a férjünk nem jár rá éjszaka és hajnalban szembesülünk azzal,hogy a fene egye meg,csak a vége maradt..
Egyszerű,mezei sós krumplival tálaltam,mellé pedig egy kis hordós uborka járt még.
Isteni, gyönyörű
VálaszTörlésNagyon csinos lett. :)
VálaszTörlésEzek szerint KöBö nem sajnálkozott sokáig a rántott húsért. :))
Ez nagyon finom lehetett!
VálaszTörlésBianka!
VálaszTörlésKöszi!
Egycsipet!
Jaja:-)
Köszi:-)
Szemirámisz!
Nagyon is az volt!
Ajj, ez fenséges lehet! Csak belepakolnám egy zsemlébe, némi zöldség vagy saláta társaságában, és kész is a finom reggeli, ebéd vagy vacsora. Gyönyörű omlósnak tűnik a hús!
VálaszTörlésHű, ez nagyon jól fog jönni hétvégére!
VálaszTörlésKöszi a receptet! Guszta.
Ki kell próbálnom! Mindíg jó ötleteket adsz, köszi!
VálaszTörlésGyere egy díjért!:-))
VálaszTörlésEsetleg vasárnapi ebédnek idevarázsolhatnád:)))
VálaszTörlésSzia Belly! Szeretném megkérdezni, hogy a cserépálat nem zsírozod ki, mielőtt belekerül a töltött hús?
VálaszTörlésEgyébént folyamatosan olvasom a blogod, nagyon tetszik, sok sikert a továbbiakban!
Dati
Kedves Dati!
VálaszTörlésNem szoktam kizsírozni,mert először eleve párolni kell és a beáztatott cseréptálban gyönyörűen lehet párolni.Zsiradéknak ott a töltelékben lévő zsír valamint a máz.
Ha aggódsz,hogy leragad,vékonyan kend ki olajjal vagy béleld ki vékony baconcsíkokkal.Azzal is finom lehet,sőt!
Köszönöm a jókívánságot,remélem a továbbiakban is érdekesnek találod a blogom és olvasni fogod :-)
Köszönöm a választ:)
VálaszTörlésDati