Nem tudtam jobban képet készíteni,kutyafuttában lőttem.
Viszont finom.
A zöldbabgulyás konyakkal való ízesítéséről Dávid Sándor,Terítéken az olimpia c.könyvében olvastam,ahol az író résztvesz egy szakmai versenyen a könyv főszereplőjének,Kurucz Antal séfnek az invitálására.Jobbnál jobb ételeket kóstolhat hála a zsűrinek és ezek között szerepelt a zöldbabgulyás ahogy a Lacháziak szeretik.
Vagyis konyakkal.
Persze nem tudom hogy ez az e,de én így próbáltam ki és tényleg lehet szeretni.
Nemcsak a Lacháziaknak.
Konyakos zöldbabgulyás
- 1 kg zöldbab megtisztítva,darabolva
- 1 kg sertésoldalas
- 1/2 kg burgonya hámozva,tisztítva,felkockázva
- 2 nagy hagyma apróra kockázva
- só
- bors
- pirospaprika
- 3 ek liszt
- 1 nagy dobozos tejföl
- 2 ek konyak
- 1 l tej
A hagymát kevés olajon megpároljuk,beletesszük a pirospaprikát,gyorsan elkeverjük és már öntjük is fel kevés vízzel.Beletesszük a kockázott húst,felöntjük annyi vízzel,amennyi ellepi,sózzuk,borsozzuk és fedő alatt félpuhára főzzük.Hozzátesszük a zöldbabot és ismét annyi vízzel,amennyi ellepi felöntjük.Rátéve a fedőt majdnem készre főzzük.Most házzadjuk a krumplit és együtt készre főzzük.A tejfölt elkeverjük a liszttel,a konyakkal és a tejjel,csomómentesre,majd az enyhén zubogva forró levesbe öntjük.Elkavarjuk és kis lángon,kevergetve addig főzzük,amíg az első buborékok meg nem jelennek.Megkóstoljuk és újrafűszerezzük sóval,borssal ha kell.
Hű isteni lehet
VálaszTörlésDe jól hangzik!
VálaszTörlésKedves Belly!
VálaszTörlésKérlek nézz be hozzám, vár Rád egy kis meglepi!
http://eat-aliano.blogspot.com/2010/10/kreativ-blogger-dij.html
Niki
Miyen gusztusos!:)
VálaszTörlésNézz be hozzám, nálam is vár egy díj...
VálaszTörléshttp://malvinfoz.blogspot.com/
Bianka!
VálaszTörlésKöszi!
Yldi!
Finom vlt,az igaz...:-)
Niki!
Mentem,köszönöm!
Ami!
:-D
Köszi.
Éva!
Neked is köszönöm,megyek!!!