hétfő, október 25, 2010

Nyílt levél egy ismeretlen kommentelőnek!

"Drága" Éva néven kommentelni akaró ismeretlen!




Reagálok,bár nem kellene.

Igen ,nem véletlenül nem jelent meg a kommented.

Ugyanis nem szeretem a kötekedni kívánó embereket.

Saját bevallásod szerint sem hallottál a brownie-ról akkor nem tudom hogy tudsz róla kritikát írni.

Nem ismersz engem így nem tudom honnan vetted a bátorságot,hogy rólam véleményt írj!

Pláne ilyet.

Én ha véleményt alkotok valamiről pláne valakiről akkor először utánanézek,tudakozódok,kérdezek és még akkor sem biztos,hogy igazam van.

És számonkérni azt,hogy nem jelent meg a kommented,ami sértő rám nézve és csak uszítani szeretnéd az ide betévedő embereket több mint pofátlanság!

Igen,cenzúra van,pont azért,hogy az ilyen kellemetlen emberek ne tudjanak viszályt szítani nálam.



Ha úgy itélem meg,hogy a kommented megüti a közölhető szintet akkor fel fog kerülni,egyébként nem,hiába írsz pozitív vagy negatív kritikát.





Mivel te alkottál egy véleményt rólam ismeretlenül,én is alkotok rólad egyet,így látatlanban,ismeretlenül és elérted,hogy nálam ezentúl nem lehet névtelenül kommentelni.



Igen.



Cenzúra mellett se.








15 megjegyzés:

  1. Ezek szerint Téged is megtaláltak. :(
    Lehet én is bevezetem a cenzúrázást! :)

    VálaszTörlés
  2. Belly ne törődj vele nem érdemes!

    VálaszTörlés
  3. Pipacs
    Meg!

    Látod még így is,cenzúra mellett!

    Mary!

    Nem szoktam törődni,mert máskor is megtaláltak már,de soha ilyen pofátlan és sértő nem volt egyik sem.

    VálaszTörlés
  4. Szia en is Eva vagyok de nem en voltam a kotekedo :-) es csak annyit mondhatok hogy szerintem sem kell ezekkel foglalkozni. Bar nem tudom pontosan mit mondott de ha ugy erezted hogy le kell reagalnod akkor ugy gondolom, hogy tenyleg serto lehetett amit mondott. Es jogos hogy megveded magad. Te irod ezt a blogot, arrol amit kiprobalsz es jonak talalsz. Ha valakinek tetszik (mint peldaul nekem ;-)) akkor jojjon es nezze ha nem akkor nekem kell idelatogatnia. De azokat akik kotekednek es lehuzzak a masikat sosem ertettem. Na a lenyeg a lenyeg hogy szerintem nagyon jo amit csinalsz :-) csak igy tovabb....

    VálaszTörlés
  5. Belly, nem érdemes egy ilyen hülyén felhúznod magad! Bár pont én mondom, akit bizony megviselt egy beteg zaklatása évekig az nlc-n.A blogomon is megtalált, de amióta leszedtem az üzenöfalat, nyugi van. Sajnos sok az irigy ember:(

    VálaszTörlés
  6. Kedves Belly ! Fogd fel ingyen reklámnak, ne tedd meg az illetőnek azt a szívességet hogy bosszankodsz. Mindenesetre ezek után kíváncsi lettem a brownie-dra, és bizony bevállalnám. :)

    VálaszTörlés
  7. Kedves Belly!
    Küldök egy ölelést!
    Sajnálom hogy akár egy órára is felhúztak.

    VálaszTörlés
  8. Igazabol akkor mar be lehetett volna masolni azt, hogy ez mire volt a valasz, mert ez igy kicsit fura.

    Ha meg tenyleg olyan dolgokat allitott az adott Eva, akkor meg ugyis mindenki levagja, hogy hulye, igy viszont van 1 post a levegoben :)

    VálaszTörlés
  9. Éva!

    Így gondolom én is.Az én blogom,azt engedek át akit akarok.

    Köszönöm,hogy jónak találsz!:-)

    Alchri!

    Nagyon nehezen lehet engem felhúzni,de enyi volt,a kedves névtelen remélem olvasta.

    Judith!

    :-)


    Andi!

    Köszönöm!
    Jól esett.

    Grizzancs!

    Sajnos a komment{ek} vállalahatatlanok a blogomon szerintem.Sértőek.
    Remélem célt ért és egyes emberek értettek a szóbol.

    VálaszTörlés
  10. Belly drága,
    tényleg nem érdemes...Tudod: irigység, unalom, stb....Sok ilyen gyarló emberi rossz szokás néha betalál:((

    Grizzancs:
    nem volt több az a komment, mint minden alapot nélkülöző mocskolódás. Én is töröltem volna. A névtelen meg úgyis névtelen maradt. Ők már csak ilyenek......

    VálaszTörlés
  11. Nem értem, nem értem azt hogy finomabbnál finomabb ételek elkészítésével foglalkozó blogokba miért kell belekötni , pláne névtelenül és ismeretlenül. Lehet vitázni, hogy én még teszek bele ezt vagy azt, így vagy úgy jobban el lehet készíteni, de a személyeskedéseknek nem igazán van helyük itt. Sajnos mi most hiába mondjuk ne foglalkozz az ilyenekkel sajnos a szavak nagyon nagy erejük van belemásznak az ember fejébe és bizony sokáig tart míg ki tudjuk onnan takarítani őket. Szavakkal ölni lehet és ezt használják ki sokan.
    Remélem azért sikerül elfelejtened ezeket a bántó szavakat.

    VálaszTörlés
  12. Látom, a kommentelők egy emberként vetik rá magukat az ismeretlenre.
    Csatlakozom grizzancs véleményéhez, tényleg fura hogy csak az egyik fél halgattatik meg, a "közönség" pedig azt se tudja miről van szó.
    Azért azt kétlem, hogy annyira durva, vállalhatatlan és sértő lett volna hozzászólás mint pl. :"Dik mán! Ez bróvni? Ilyet még a kutyám elibe se dobnék, nem hogy az uramnak mergyem odarakni!"

    Egyébként elismerésem minden gasztrobloggernek, mert lássuk be: nem kevés idő, energia megfőzni/megsütni, lefényképezni és még a netre is felrakni.
    Egy dologgal viszont nem értek egyet: miért csak pozitívat lehet írni egy adott ételről? Miért nem lehet kritikát is? Lehet hogy itt is csak egy kis kritikáról volt szó, és hát egyikünk érzékenyebb, a másik kevésbé.

    Azt meg szerintem nem kell firtatni, hogy ki mennyit tud a brownie sütésről, vagy úgy egyébként a sütésről-főzésről, mert attól hogy egy bejegyzést írónak nincs gasztroblogja, lehet hogy épp egy 60 éves hölgy, aki évtizedekig tüsténkedett a konyhában, és a tudományával kenterbe verne néhány gasztrobloggert. Szóval nem biztos, hogy a hozzászóló irigy vagy unatkozik, lehet hogy pont építő jellegű kritikát fogalmazott meg.

    Rendszeresen olvasok gasztroblogokat, és feltűnt, hogy szinte mindenhol csak "jaj de finom lehet", "hú de jól néz ki", "recept mentve" stb. hozzászólás olvasható. A bloggerek is - tisztelet a kivételnek - szinte az összes ételt úgy állítják be, hogy ez csudafinom! Azt nem tudom elhinni, hogy mindig minden tökéletesen sikerül! Volt már rá példa, hogy az agyondicsért dolgot elkészítettem, és a családból senki se volt tőle elájulva. Persze tudom, ízlések és pofonok...
    Ezért is tetszett Tejutazás kezdeményezése, az "Odakozmált" című blog, ahol a kevésbé vagy egyáltalán nem sikerült dolgokról lehet olvasni. Lehet hogy néhány kezdő háziasszonynak vigaszt nyújthat, hogy más is elbénázza néha a dolgokat, és nem minden kajája lesz isteni finom.
    Szóval én azt mondom: a pozitív véleményektől nyilván hízik az ember mája, de nem biztos, hogy aki nem dicséri agyba-főbe az ételt, azt rögtön cenzúrázni kell.

    A véleményem ellenére - mint már fentebb említettem - rendszeresen olvasok gasztroblogokat, mentek és készítek recepteket. Amit nem tehetnék meg, ha nem lennének gasztrobloggerek, akiknek elismerem a munkáját.

    VálaszTörlés
  13. Trin!

    Tudom,de ez van.Van az a cérna is ami egyszer elszakad...

    Kriszti!

    Köszi!

    VálaszTörlés
  14. Kedves anna!

    Mint látod,átengedtem a te kritikád is,mert emberi nyelven van írva.

    Ennyi.

    Vállaltam volna az ő kommnetjét is,ha így van megírva.Nem helyesírási hibákkal volt tele,mert az engem sose érdekelt,szerintem nem attól ember az ember,hogy tud e helyesen irni,bár kell némi inteligencia ha komolyan akarják venni a mai embert ez igaz.Az én apai nagyanyám történetesen analfabéta volt,mert iskolába nem járatták,dolgoznia kellett.Mégis bölcs és okos asszony volt.

    Szerintem viszont ezt nem itt kellene megvitatni,hogy ki milyen receptben csalódott.

    Viszont azt érzem,hogy te engem és más olyan bloggert aki moderál csalónak hiszel,mert szerinted csak a pozitív véleményeket írjuk ki.Mert az mire lenne jó?Lehet hogy hízik a máj,de ha rossz receptekkel van tele a blogod akkor előbb-utóbb hiteltelenné válsz akármennyi pozitív,éljenző kritika is van a kommentekben.

    Legalábbis én így gondolom.

    Esküdözni nem fogok,mert ugye a bloggertálcámra senki nem lát be rajtam és az unitesómon kívűl.

    Elég korrektnek gondolom magam,mert szűrök ugyan,de csak azért mert annyi blogon látni,hogy valaki névtelenül odabiggyeszt egy "valamit" és máris veszekedést szít,sőt még vissza is jön "örömködni",hogy micsoda hajcihő van miatta.
    Lehet ezen élvez el vagy nem tudom,de szerintem az én blogomon erre nincs szükség.

    Az illető éva ugy alkotott rólam véleményt és az ide jövő emberekről egy-két gyönyörű jelzőt használva,hogy egyszerűen nem tehetem ki.
    Sért és bánt engem.
    Miért kellene másnak is ezt éreznie?
    Csak mert "szólásszabadság "van?

    A 60 éves hölgyeket hagyjuk,nem ide való.Volt olyan receptem ami 75 éves hölgytől származott és ehetetlen volt,ő mégis magasztalta.Szerintem azért mert valaki "nagymama" nem biztos hogy kenterbe ver akárkit.


    Nekem ha nem tetszik egy adott blogon egy adott étel,akkor elkattintok és annyi.
    Nem állok le mocskolódni,szidni mindenkit,lejáratni a blogot névtelenül,majd még pofátlanul számonkérni,hogy miért nem jelent meg a komment.

    Azért kiscsillag mert amikor megírtad látnod kellett hogy MODERÁLVA lesz.

    Ha kérdez a brownie-al kapcsolatban,vagy nem ért valamit vagy tök mindegy mi,mondjuk nem sikerült,segítek,válaszolok.Hiszen lehet nem ért valamit,ami nekem egyértelmű vagy elírtam valamit,vagy nem ugy csinálja,vagy nem olyan a sütője vagy nincs rutinja,tapasztalata{mert az is kell,nem is kevés} stb.

    És ha egyszer azt írom egy receptnél,hogy finom az úgy is van,mert nekem finom!
    Mert mit kellene odaírnom,hogy nekem finom de te utálni fogod?Honnan tudjam az ízlésed?Ha te úgy látod hogy nem finom,mert mondjuk nem szereted az egyik összetevőjét akkor nem készíted el.
    Ennyi.



    .

    VálaszTörlés
  15. Csak ugye könnyebb azt mondani hogy azért nem került be a kommentem a moderálás után mert csak pozitivat engednek be.Mert az illető nem hajlandó elfogadni,hogy ott ilyen stílussal nem látják szívesen.Inkább ő mérgelődjön kapun kívűl egyedül,mint mondjuk 900 ember sértve érezze magát és a névtelen rosszakaró a mennyben érezze magát miatta.

    Csak emberi hangon legyen megirva a komment.Szerintem erre vár nagyon sok nemcsak gasztro{blogger}.Valami kis kultúrára,valami kis emberségre.
    Valami kis nem magyarra.

    Mert jelenleg ez ott tart,hogy sokan azt hiszik,hogy az kritika ha megsértem a másikat.
    Nem az.
    Az sértés.
    Nem jár a kritikával egy cipőben.

    Volt egy műsor,azt hiszem kvízműsor volt,talán meg kellett győzni benne a másikat valamiről nem emlékszem rá,nem nagyon néztem.Külföldön nagy siker volt,itt 2 hét után levették a műsorról.
    Mert mig külföldön intelligensen,tanultan,sziporkázva versenyeztek egymással,addig a magyar a sárba akarta tiporni az ellenfelét,sértegetett,durva volt.

    Fel kellene nőni.

    Mint oly sok mindenhez.

    Szerintem az illető nem irigy volt{mert mire lenne irigy:-)},de lehet hogy unatkozott vagy botrányt akart.
    Nem jött be.

    És ezzel le is zártam a vitát.

    Több kommentet légyszi ne írjatok ide.

    Foglakozzunk a főzéssel.Meg a sütéssel.

    Ha bárkinek névtelenül van kérdése vagy bármilyen problémája ott az emilcímem.

    De itt nem lesz vita.

    Pont

    VálaszTörlés