kedd, március 15, 2011

Rachel Allen sokmagvas kenyere Limara után szabadon



Amikor Limara kitette a blogra ezt a Rachel Allentől származó receptet,nem az volt a kérdés,hogy elkészítem e,hanem hogy mikor fogok nekiállni.
Persze hogy másnap.
Persze hogy megettük.
Persze,hogy azóta is rendszeresen készül.
Persze,hogy szeretem.


Ízes,full magvas{ha akarom},igaz kicsit morzsálodós gyors kenyér.


Rachel Allen kenyere Limarától










  • 300 ml langyos víz 





  • 1 tk. méz 





  • 2 dkg friss élesztő 





  • 200 g tk.tönkölyliszt 





  • 70 g BL 80 liszt





  • 75 g magkeverék (len, napraforgó, szezám, fekete szezám, mák, tökmag)





  • 50 g zabpehely 





  • 25 g korpa





  • 1 tk. só





  • 1 ek olaj




  • 5 dkg szójaliszt









  • Mindent alaposan összekeverünk és amíg a sütő melegszik,valamint előkészítjük a formát,addig a tésztát pihentetjük.A formába sütőpapírt vágunk,belesimítjuk a tésztát.Ha valaki szereti,a tetejét is beszórhatja magvakkal.
    45-50 perc alatt készre sül egy 200 fokos sütőben.









    6 megjegyzés:

    1. Guszta lett nagyon! Már szemezgetek vele én is egy ideje, a véleményedet olvasva már nem sokáig várakoztatom. :D

      VálaszTörlés
    2. Milyen jó, hogy egyszerre tettük közzé :) Úgy látom, hogy ti is rákattantatok :)

      VálaszTörlés
    3. Hú de jó kenyér!! :) Nézz be hozzánk, vár egy kis meglepi :)

      VálaszTörlés
    4. Pár perc és vár nálam egy díj :)

      VálaszTörlés
    5. Mostanában mi is nagyon rákattantunk a sokmagvasra :)) nagyon fincsi.

      VálaszTörlés
    6. Egycsipet!

      Bátran próbáld ki,Nagyon fincsi!

      Emőke!

      Köszi és késve,de azonnal megyek!

      Bianka!
      mÁR NÁLAD IS VAGYOK!

      Viki!
      Ugye hogy rá lehet kattani?

      VálaszTörlés