péntek, február 27, 2009

Sült Sajtgolyók



Ma a tavasz reményében zöldborsófőzelékre vágytam,oda is tettem főni,de a kedvesem-szintén tavaszváró hangulatban- kijelentette,hogy ő úgy megenne egy jó zöldséges borsólevest.Nesze neked főzelék,gondoltam,majd öntöttem még vízet a borsóra,jól bezöldségeltem,fűszereztem és feltálaltam az óhajtott vitaminkoktélt.
Csak annyi volt a bökkenő,hogy már elkészítettem a feltétet,illetve nem is volt baj,mert majonézzel és sült krumplival{fő az egészség,ugye?}siku perc alatt eltüntettük.

Sült Sajtgolyók

  • kemény sajt ízlés szerint
  • sajt mennyiségétől függő 1-2-3 db tojásfehérje
  • só{de ezzel csínján kell bánni,ha pedig füstölt sajttal csináljuk nem is kell értelemszerűen}
  • bors{szintén ízlés dolga}

A sajtot lereszeljük,összekeverjük a sóval,borssal,tojással.Kis gombócokat formálunk a masszából,meghempergetjük zsemlemorzsában és bő,forró olajban aranybarnára sütjük.Nem folyik ki mint a rántott sajt és nem is kell dupla panír.




4 megjegyzés:

  1. Jó a tipp, nekem mindig kifolyik a rántott sajt! Én is beugrottam hozzád és még jövök....

    VálaszTörlés
  2. Szia!

    Én sem hittem benne először,de tényleg működik.És gyere csak nyugodtan,örömmel veszem:_DBelly

    VálaszTörlés
  3. Jó az új arculata a blogodnak. A sajtgolyók meg nagyon guszták.
    Noémi

    VálaszTörlés