"Egy,megérett a meggy..."
Meg bizony és nagyon finom:-D.Tegnap szedtünk egy kicsit-úgy 5 kilót-és kipróbáltuk a szörpöt.A Kossuth rádió hallgatása mindig is nagy élvezet volt számomra,most végre hasznát is tudtam venni az ott elhangzottaknak.Azt hiszem az egyik kertekkel foglakozó műsorban hallottam.Ajánlottak még vaníliás és rumos meggyszörpöt is,mind a kettő gondolkodóba ejtett lehet kipróbálom azokat is.A történet nem nagy.A meggyet kimagozzuk,magját összetörjük és ízlés szerinti fahéj mennyiséggel a meggyhez keverjük,2 napig letakarva állni hagyjuk.Leszűrjük ,minden literhez 70 dk cukrot és 1 ek citromlevet számolunk.Bőszen elkeverjük a lében és amikor feloldódott,tűzre tesszük.Amikor gőzölögni kezd,rászámolunk 15 percet,közben kavargatjuk.Ha letelt az idő,üvegekbe töltjük,lezárjuk és száraz dunsztba tesszük.
Csodaszép a színe-biztos az íze is fantasztikus!
VálaszTörlésIgen,finom.Köbö még melegen kipróbálta,hiába mondtam hogy várjon vele.Az is jó volt,de kihűlve meg jobb.
VálaszTörlésNahát, bele a meggymag :-o
VálaszTörlésBiztos isteni! Tessék kipróbálni a vaníliásat is meg a rumosat is! Tuti finik!
Viki.
VálaszTörlésÉn is ugyanígy néztem mint te mikor meghallottam,de próba cseresznye,illetve meggy alapon kipróbáltam.Bevált.Kész a dzsem is,az is jó lett.