Rendszeresen csak 2 főzős újságot szoktam venni{akár elő is fizethetnék rá},a Príma Konyhát és a Vidék Ízét.Az utóbbiból az apa főz és fecseg c.fenomenálisan megírt rovatot szeretem és az olvasói leveleket-recepteket,az előbbiben pedig a nemzetközi recepteket és a sztárkuktát.Itt színészekkel készítenek színes, olvasmányos,érdekes riportot,mely végén a kérdezett elárulja kedvenc receptjeit,vagy legalábbis,hogy anyu,barátnő,netán barát! mennyire ügyesen forog a konyhában.Be kell valljam,az ehavi szám csak emiatt fogott meg.Pokorny Lia színésznőre a "Beugró"nevű tv-színpadi műsorban figyeltem fel és nagyon sokoldalú tehetséges,izgalmas egyénnek tartom.Nem egy cicamica,nem egy ideál,nem egy díva,de pillanatok alatt át tud változni,minden kellék,smink,ruha segédeszköz nélkül és el is hisszük hogy ő most szenved,szül,nevet,boldog,szerelmes,hisztis,vad.....{legalábbis én elhiszem}.A számban vegyes ízelítőt kapunk családja és saját maga,sőt kisfia kedvenc receptjei közül.Ezek közül a vöröslencse-krémlevesét készítettem el.Mondanom sem kell hogy nagyon finom lett.
Vöröslencse-krémleves
25 dk vöröslencse
3 ek tökmagolaj
1 kis hagyma{ő pórét ír,nekem nem volt}
1 kk só
2 dl főzőtejszín
1 ek teljeskiörlésű liszt{nálam tönköly}
1 mk őrölt fehérbors
Tetejére:10 dk tökmag
A lencsét előző este beáztatjuk,annyi vízbe,hogy jó ujjnyira ellepje.Másnap leszűrjük.Az olajon megpároljuk a hagymát,rádobjuk a lencsét,felöntjük a vízzel,sózzuk és lassú tűzön puhára főzzük.Ha megpuhult,a tejszínt elkeverjük a liszttel és behabarjuk a levest.Utána turmixoljuk vagy merülőmixerrel pürésítjük,de hagyjuk kissé darabosra.Borsozzuk.Egy serpenyőben megpirítjuk a tökmagot és tálalás előtt a leves tetejére szórjuk.
Laktató.Csak azt sajnálom mindig,hogy a lencse szép lazacrózsaszín színe nem marad meg.
A vöröslencsét főzelékként elkészítettem, finom volt, de ugyanígy sajnálkoztam a színvesztés miatt.. A Beugrót én is szoktam nézni, Rudolf Péter is egy zseni!!!
Trinity! Rudi tényleg zseni,de Liával együtt verhetetlen páros Viki! Nem tudod mit hagysz ki,tessék azonnal pótolni!Örülök,hogy tetszik a kép:-D Andi! :-D.A miccshús ki lesz próbálva,mert nagyon birizgál:-D Egycsipet! Így van,egyszerű és finom!Szilveszterkor is biztos műkszik,legfeljebb ömlesztve kapod a sok pízt:-D
Imádom a Beugrót én is!Régebben nekem is a Lia és Rudolf Péter volt a kedvencem de újabban a Kálloy-Molnár Péter is tetszik! A levest én is kipróbálom majd!
A vöröslencsét főzelékként elkészítettem, finom volt, de ugyanígy sajnálkoztam a színvesztés miatt..
VálaszTörlésA Beugrót én is szoktam nézni, Rudolf Péter is egy zseni!!!
Annyian dicsérték már a Beugrót, s én még egyetlen részt sem láttam! Sürgősen pótolnom kell, a Comedy Central rendszeresen ismétli!
VálaszTörlésEz a leves itt meg marha jó! A kép pedig különösen tetszik!
Köszönöm, hogy olvasóm lettél :)
VálaszTörlésÓ, de jó, bírom a krémleveseket, ez pedig nagyon jól hangzik - és egyszerűnek is. :))
VálaszTörlésVajon így turmixolva újévkor is bejön? :D
Trinity!
VálaszTörlésRudi tényleg zseni,de Liával együtt verhetetlen páros
Viki!
Nem tudod mit hagysz ki,tessék azonnal pótolni!Örülök,hogy tetszik a kép:-D
Andi!
:-D.A miccshús ki lesz próbálva,mert nagyon birizgál:-D
Egycsipet!
Így van,egyszerű és finom!Szilveszterkor is biztos műkszik,legfeljebb ömlesztve kapod a sok pízt:-D
A Beugrót is és Pokorny Liát is nagyon szeretem. És azt hiszem ezt a vöröslencse krémleves is fogom :)
VálaszTörlésKipróbálandó!!!!! :)
VálaszTörlésGarffyka!
VálaszTörlésBiztos fog ízleni.
Mian!
Csak ajánlani tudom:-)
Belly,
VálaszTörlésugorj át hozzám ide a szomszédba, egy kis meglepit tartogatok Neked:)))
Imádom a Beugrót én is!Régebben nekem is a Lia és Rudolf Péter volt a kedvencem de újabban a Kálloy-Molnár Péter is tetszik!
VálaszTörlésA levest én is kipróbálom majd!