csütörtök, június 11, 2009

Párizsikosárkák epres,málnás jégsalátával,főtt tartármártással


Ma fogorvosnál jártam és botor módon csak reggeliztem,az orvos viszont délután rendelt.Mivel tömték a fogamat,jó ideig nem ehettem,estére meg ki akar nehéz ételt?.Ezt a receptet eredetileg sült csirkemellel akartam elkészíteni,saláta módon,de ma kezembe akadt Horváth Ilony{apu hívta így}aki vacsora gyanánt ajánlja a héjában sült párizsit főtt borsóval megtöltve.Ötvöztem a kettőt,megfejeltem egy kis főtt tartármártással.Nagyon finom lett.

Párizsikosárkák epres,málnás jégsalátával,főtt tartármártással

  • 4 párizsikarika a műanyag héjával együtt
  • 3 jégsaláta levél
  • ízlés szerint eper és málna
Mártás:
  • 3 ek mustár
  • 4 ek cukor
  • 1 kk olaj
  • 2 tojássárgája
  • késhegynyi só
  • 1,5 dl víz
Mindent simára keverünk és kis lángon,az első buggyanásig főzzük.Utána ízlés szerint citromlét és tejfölt teszünk bele.Anyu édesítővel készíti,mert cukorbeteg.Nem lehet megkülönböztetni a majonézzel készített tartártól,de nem annyira nehéz és viszonylag nagy mennyiség.

A párizsikarikákat forró olajban megsütjük.Fel fog pöndörödni a széle,mert a műanyag héja összehúzza.Az üregeket bármivel megtölthetjük,ízlés és tetszés szerint.






6 megjegyzés:

  1. Ez nagyon jó!

    Figyu, nem uv fényre keményedő, rögtönehetekutána tömést kaptál? Fehéret, tudod! Azzal lehet azonnal.

    Szád egészben maradt?

    VálaszTörlés
  2. Finom volt!
    Fogalmam sincs milyen tömést kaptam,bár a fogorvos azt mondta nézzem meg tükörben,akár az egész folyamatot megnézhetem nyugodtan.Jónak mondta:-DCsak annyit jegyzett meg,hogy 2 órán át semmit ne egyek és ne igyak forrót,hideget és szénsavasat.Írtam levelet és a fórumba is.

    VálaszTörlés
  3. Ezt a főtt mártást még sosem hallottam,de jó, mert a nyers tojás nálam kizárt:)))

    VálaszTörlés
  4. Teszenek a kosárkáid, ihletet adott, a főt mártást meg alkalomadtán kipróbálom.

    VálaszTörlés
  5. Trinity,akkor neked való:-)
    Anett,köszi:-)
    Noémi,megyek hozzád nézelődni

    VálaszTörlés