Ma fogorvosnál jártam és botor módon csak reggeliztem,az orvos viszont délután rendelt.Mivel tömték a fogamat,jó ideig nem ehettem,estére meg ki akar nehéz ételt?.Ezt a receptet eredetileg sült csirkemellel akartam elkészíteni,saláta módon,de ma kezembe akadt Horváth Ilony{apu hívta így}aki vacsora gyanánt ajánlja a héjában sült párizsit főtt borsóval megtöltve.Ötvöztem a kettőt,megfejeltem egy kis főtt tartármártással.Nagyon finom lett.
Párizsikosárkák epres,málnás jégsalátával,főtt tartármártással
- 4 párizsikarika a műanyag héjával együtt
- 3 jégsaláta levél
- ízlés szerint eper és málna
- 3 ek mustár
- 4 ek cukor
- 1 kk olaj
- 2 tojássárgája
- késhegynyi só
- 1,5 dl víz
A párizsikarikákat forró olajban megsütjük.Fel fog pöndörödni a széle,mert a műanyag héja összehúzza.Az üregeket bármivel megtölthetjük,ízlés és tetszés szerint.
Ez nagyon jó!
VálaszTörlésFigyu, nem uv fényre keményedő, rögtönehetekutána tömést kaptál? Fehéret, tudod! Azzal lehet azonnal.
Szád egészben maradt?
Finom volt!
VálaszTörlésFogalmam sincs milyen tömést kaptam,bár a fogorvos azt mondta nézzem meg tükörben,akár az egész folyamatot megnézhetem nyugodtan.Jónak mondta:-DCsak annyit jegyzett meg,hogy 2 órán át semmit ne egyek és ne igyak forrót,hideget és szénsavasat.Írtam levelet és a fórumba is.
Ezt a főtt mártást még sosem hallottam,de jó, mert a nyers tojás nálam kizárt:)))
VálaszTörlésCsinos kosár!
VálaszTörlésTeszenek a kosárkáid, ihletet adott, a főt mártást meg alkalomadtán kipróbálom.
VálaszTörlésTrinity,akkor neked való:-)
VálaszTörlésAnett,köszi:-)
Noémi,megyek hozzád nézelődni