szombat, június 06, 2009

Sörös,hagymás csirkecomb


Akkor szoktam ezt főzni,hogyha végképp kimerülök az ötletekből vagy az idő nem nekem dolgozik.Hamar megvan és a végeredmény nagyon finom,különleges és pikáns.

Sörös,hagymás csirkecomb/Moes
  • 6 db alsó csirkecomb
  • 2 fej hagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • kevés olaj
  • 4 dl sör{most Borsodi}
  • 1 ek liszt
  • 1/2 l főzőtejszín
  • bors
A hagymát és a fokhagymát apróra feldaraboljuk és az olajon megpároljuk.Beletesszük a megtisztított csirkecombot,megforgatjuk a hagymás olajon,majd felöntjük a sörrel.Sózzuk,borsozzuk és puhára főzzük a húst.Ha kész,kivesszük a lábasból a combokat és behabarjuk a lisztes tejszínnel a szaftot.Visszatesszük a húst,egyet rottyantuk még rajta és kész is.

Tudnak élni Portugáliában:-D

4 megjegyzés:

  1. Szóval sörben párolódik....Határozottan finom lehet! De azért mellé is marad egy hideg pohárral, ugye???:))

    VálaszTörlés
  2. Szia!

    Finom,bizony.És a pohár hideg sőr is határozottan illik mellé:-)

    VálaszTörlés
  3. Ujjuj, ezért megérte várni :-) Szuper! És igen, utána öblítésként is hideg sör...

    VálaszTörlés
  4. Ujjuj, ezért megérte várni :-) Szuper! És igen, utána öblítésként is hideg sör...

    VálaszTörlés