szerda, június 17, 2009

Habos,mákos,meggyes szelet

Lassan de biztosan éreget a meggyünk a fán és mi minden nap szorgalmasan kóstolgatjuk,közben azon elmélkedünk,hogy mi mindnet fogunk belőle készíteni.Jelenleg a listán első helyen áll a dzsem,másodikon a szörp,harmadikon pedig a likőr.Tavaly tettünk el egy kis diós meggylekvárt,nagyon finom lett, azt hiszem az idén is így fogom eltenni,csak ezúttal az egészet.És most már felbontottam a féltve őrzött,utolsó kis üveget is.Nlc-s recept.

Habos,mákos,meggyes szelet

  • 15 dk darált mák
  • 15 dk liszt
  • 15 dk cukor
  • 15 dk vaj
  • 25 dk magozott meggy
  • 4 tojás
  • 2 dl tej
  • 10 dk porcukor
  • 1/2 citrom leve
  • 1 citrom héja
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 kis üveg meggylekvár
  • csipet só
A vajat habosra keverjük a cukorral,hozzáadjuk a tojássárgákat,majd apránként hozzákeverjük a mákos,szódás,citromhéjas lisztet és a tejet.Tepsibe öntjük és a tetejét megszórjuk a meggyel.4-es fokozaton tűpróbáig sütjük.Felverjük a fehérjét 1 csipet sóval,majd hozzáadjuk a citromlevet és a porcukrot és kemény habbá verjük.Kikapjuk a tésztát a sütőből,megkenjük a lekvárral,rásimítjuk a habot.5 percre visszatesszük,hogy szilárduljon,majd még 15 percig szárítjuk a kikapcsolt,ámde még nagyon is forró sütőben.







10 megjegyzés:

  1. Kár hogy nincs meggylekvárom, mert holnap akkor ez készülne. Azért remélem a diós meggylekvárt is beírod majd!

    VálaszTörlés
  2. Noémi!
    Szerintem baracklekvárral is működik.És igen,beírom,de amúgy nem egy nagy dolog

    VálaszTörlés
  3. Ajajjjj, mákos, habos- és én nem kapok???????????????CSAk 1 kockát!!!

    VálaszTörlés
  4. Juj, de szeressem a meggyet és a mákot együtt!

    Akár most reggel is tudnék enni egy szeletet :-)

    VálaszTörlés
  5. Trinity!

    Akár kettőt is:-D

    Viki!

    Ezzel én is így voltam ma reggel:-D.Cserébe a Brassóiért megkapod:-D

    VálaszTörlés
  6. Wow, Belly, ez nagyon guszta! A morzsákra pályázhatok? :)

    VálaszTörlés
  7. Garffyka!

    Kéretik kérvényt benyújtani 20 pecséttel,aláírást 12 nem befolyásolható,nem rokon és nem dühös embertől és majd megbeszéljük a dolgot:-D

    Wiselady!

    Köszönöm:-D

    VálaszTörlés
  8. Megkérdezhetném, hogy mekkora tepsiben készül ez a csoda? :)
    Köszönettel: Ági

    VálaszTörlés
  9. Szia,druszám!

    A kis zománcos tepsimben sült,azt hiszem 24*35 cm-es.Sok sikert hozzá:-)

    VálaszTörlés