Lassan de biztosan éreget a meggyünk a fán és mi minden nap szorgalmasan kóstolgatjuk,közben azon elmélkedünk,hogy mi mindnet fogunk belőle készíteni.Jelenleg a listán első helyen áll a dzsem,másodikon a szörp,harmadikon pedig a likőr.Tavaly tettünk el egy kis diós meggylekvárt,nagyon finom lett, azt hiszem az idén is így fogom eltenni,csak ezúttal az egészet.És most már felbontottam a féltve őrzött,utolsó kis üveget is.Nlc-s recept.
Habos,mákos,meggyes szelet
15 dk darált mák
15 dk liszt
15 dk cukor
15 dk vaj
25 dk magozott meggy
4 tojás
2 dl tej
10 dk porcukor
1/2 citrom leve
1 citrom héja
1 tk szódabikarbóna
1 kis üveg meggylekvár
csipet só
A vajat habosra keverjük a cukorral,hozzáadjuk a tojássárgákat,majd apránként hozzákeverjük a mákos,szódás,citromhéjas lisztet és a tejet.Tepsibe öntjük és a tetejét megszórjuk a meggyel.4-es fokozaton tűpróbáig sütjük.Felverjük a fehérjét 1 csipet sóval,majd hozzáadjuk a citromlevet és a porcukrot és kemény habbá verjük.Kikapjuk a tésztát a sütőből,megkenjük a lekvárral,rásimítjuk a habot.5 percre visszatesszük,hogy szilárduljon,majd még 15 percig szárítjuk a kikapcsolt,ámde még nagyon is forró sütőben.
Kár hogy nincs meggylekvárom, mert holnap akkor ez készülne. Azért remélem a diós meggylekvárt is beírod majd!
VálaszTörlésNoémi!
VálaszTörlésSzerintem baracklekvárral is működik.És igen,beírom,de amúgy nem egy nagy dolog
Ajajjjj, mákos, habos- és én nem kapok???????????????CSAk 1 kockát!!!
VálaszTörlésJuj, de szeressem a meggyet és a mákot együtt!
VálaszTörlésAkár most reggel is tudnék enni egy szeletet :-)
Trinity!
VálaszTörlésAkár kettőt is:-D
Viki!
Ezzel én is így voltam ma reggel:-D.Cserébe a Brassóiért megkapod:-D
Wow, Belly, ez nagyon guszta! A morzsákra pályázhatok? :)
VálaszTörlésEz gyönyörűséges lett.
VálaszTörlésGarffyka!
VálaszTörlésKéretik kérvényt benyújtani 20 pecséttel,aláírást 12 nem befolyásolható,nem rokon és nem dühös embertől és majd megbeszéljük a dolgot:-D
Wiselady!
Köszönöm:-D
Megkérdezhetném, hogy mekkora tepsiben készül ez a csoda? :)
VálaszTörlésKöszönettel: Ági
Szia,druszám!
VálaszTörlésA kis zománcos tepsimben sült,azt hiszem 24*35 cm-es.Sok sikert hozzá:-)