Már annyira régen nem sütöttem semmit,hogy nem is emlékszünk a frissen sült kenyér és kifli illatára.Na ez nem igaz,mármint,hogy nem emlékszünk.Emlékszünk bizony,hiányzott is nagyon{hmmm,rímel:-)},úgyhogy tegnap nekiálltam nyanyát gyártani és ma reggel ki is sütöttem Limara{naná!}joghurtos-nyanyás kiflijét.Nagyon finom,puha és mégis ropogós.
Joghurtos-nyanyás kifli
2 dl tej
1 kis pohár joghurt
1,5 tk só
2 ek burgonyapehely
20 dk nyanyatészta
0,5 dl olaj
55 dk liszt{finom}
1 tk cukor
2 dk élesztő
Kidagasszuk a tésztát,1/2 órát kellni hagyjuk.Utána 4 részre vágjuk,ezután még háromba.Ovális formára nyújtjuk,feltekerjük,majd újra 1/2 órát kelesztjük.Meleg sütőben kezdtem el sütni,a kifli tetejét megspricceltem hideg vízzel és mellé is tettem egy kis lábasban vízet,hogy jó kis pára legyen.Sütés vége előtt,miután jó aranybarna színe lett,kivettem a lábast.
Nem győzők körmölni, ugyanis ezt a sok finomságot (nagy családom lévén) ki kell próbáltatnom a kiszemelt alanyokkal. Úgy tűnik, hogy még többet leszek a számítógép előtt, mert nem szabad kihagyni egy itt látott finomságot sem. Üdv. Mária
Gyönyörűek!!! Én tegnap sütöttem, tejfölöset. Semmihez nem hasonlítható a sülő kifli illata... Azt hiszem, mi öregtésztaként ismerjük a nyanyatésztát. Szerintem ugyanaz, nem? Nagyon ügyes vagy! :))
Mian! Köszi Viki! Szintén köszi:-) Mária! Csak nehogy úgy járj mint én,cikázok a gép és a konyha között{na jó néha a meló és a férj is szót kér:-)}Örülök,hogy úgy gondolod,jó a blogom:-) Trin! A nyanya az öregtészta ,Limaránál megvan a recije. Yasmine! Köszönöm,a tejfölös is nagyon finom,kipróbáltam azt is.Ez nagyon ízlett mindkettőnknek.És igen a nyanya az az öregtészta elnevezése,így becézik a lányok EMargit kenyeres fórumán:-)
Nálad is szép kiflik sültek! :))
VálaszTörlésAnyám, ez mestermű! Gyönyörűségesek!!!
VálaszTörlésNem győzők körmölni, ugyanis ezt a sok finomságot (nagy családom lévén) ki kell próbáltatnom a kiszemelt alanyokkal. Úgy tűnik, hogy még többet leszek a számítógép előtt, mert nem szabad kihagyni egy itt látott finomságot sem.
VálaszTörlésÜdv. Mária
Szépek nagyon!!
VálaszTörlésDe miért is nyanyás??:OO
Gyönyörűek!!! Én tegnap sütöttem, tejfölöset. Semmihez nem hasonlítható a sülő kifli illata... Azt hiszem, mi öregtésztaként ismerjük a nyanyatésztát. Szerintem ugyanaz, nem? Nagyon ügyes vagy! :))
VálaszTörlésMian!
VálaszTörlésKöszi
Viki!
Szintén köszi:-)
Mária!
Csak nehogy úgy járj mint én,cikázok a gép és a konyha között{na jó néha a meló és a férj is szót kér:-)}Örülök,hogy úgy gondolod,jó a blogom:-)
Trin!
A nyanya az öregtészta ,Limaránál megvan a recije.
Yasmine!
Köszönöm,a tejfölös is nagyon finom,kipróbáltam azt is.Ez nagyon ízlett mindkettőnknek.És igen a nyanya az az öregtészta elnevezése,így becézik a lányok EMargit kenyeres fórumán:-)
naná:-))))))))))
VálaszTörlés