Ma megint győzött a lustaságom és a maradékok is felhasználásért könyörögtek,így a sarki kisbolt környékére sem voltam hajlandó elmenni.Inkább itthon maradtam az én KöBömmel,nagyon örült,hogy végre rá is jut egy kis időm.Sajnos annyira sok a munka a kórházban,hogy szinte bent töltöm a napokat:-(.Voltunk kint a kertben is,van végre patiszonunk,férjem rajong érte.Szétnéztem hát a hűtőben és seperc alatt kész lett a töltött patiszon:-)
Töltött patiszon
2 zsenge patiszon
10 dk rizs
1/2 adag vöröshagyma dip
1 doboz löncshús
1 tojás
A patiszonok tetejét levágtam,kiszedtem a közepét és meghámoztam{nekem így könnyebb volt}.A rizst előírás szerint megfőztem{köszi,sam bácsi:-)}a löncshúst villával áttörtem és mindkettőt belekevertem a dipbe a tojással együtt.Beletöltöttem a kivájt üregekbe.A tepsi aljába öntöttem egy kevés vízet és alufóliával lefedve 40 percig pároltam a sütőben.Levéve az alufóliát még pirítottam rajta egy keveset,de nem sokat.Olaj nem volt alatta.
Viki! Ki is használtuk:-D Szepy! Pedig érdemes kipróbálni,sokáig-amíg anyu-csinált-nem szerettem,a párom mellett jöttem rá,hogy remek étel,kiváló alapanyag. Renáta! Én is általában rántom,de valahogy most nem volt kedvem ott áldogálni, ebben a hőségben meg pláne nem.Tököm most nincs,viszont cukkiniből épp fordítva állok mint te:-D
Á köszönöm, itt kukucskál két patisszon a spájzban, tölteni vettem, aztán megbántam, mert nincs kedvem sütővel fűteni a lakást. Na szóval kisegítettél, mert hát tényleg, löncshús, ilyenkor milyen jó. Majd beszámolok, holnapután ez lesz a kaja.
Wise Lady! Jártam ám nálad és kommenteltem is:-D Náncsi! Ziggi köszöni a simit.A zenék meg azok a zenék amik a kedvenceim,de hangulatfüggő,hogy mit teszek fel:-.D
Nálam is várakozik a spájzban 2 patiszon:)))
VálaszTörlésIgazad is van-szabadnapon a férj is megérdemel egy kis figyelmet!!!!
Finomat főztél!!!
Várom,hogy milyen csoda lesz azokból a patiszonokból:-D
VálaszTörlésJól elvoltunk a férjemmel,de sajna ma megint dolizni fogok:-(
Ki is kell használni az értékes szabadnapokat! Nehogy már a konyhában pörögj végig :-)
VálaszTörlésEttől függetlenül ez egy igen remek fogás lett! Van egy patiszonom :-)
Én még patiszont sem ettem soha.:)
VálaszTörlésA patisszont én leginkább rántom. Mert abból sajnos kevesebb van, cukkiniben tobzódok illetve tökben.
VálaszTörlésViki!
VálaszTörlésKi is használtuk:-D
Szepy!
Pedig érdemes kipróbálni,sokáig-amíg anyu-csinált-nem szerettem,a párom mellett jöttem rá,hogy remek étel,kiváló alapanyag.
Renáta!
Én is általában rántom,de valahogy most nem volt kedvem ott áldogálni, ebben a hőségben meg pláne nem.Tököm most nincs,viszont cukkiniből épp fordítva állok mint te:-D
Á köszönöm, itt kukucskál két patisszon a spájzban, tölteni vettem, aztán megbántam, mert nincs kedvem sütővel fűteni a lakást.
VálaszTörlésNa szóval kisegítettél, mert hát tényleg, löncshús, ilyenkor milyen jó. Majd beszámolok, holnapután ez lesz a kaja.
Ziggit megetettem, megkeféltem (????!!!!) a patiszon nagyon fincsi így én szoktam hasonlót csinálni.. a zene meg... hát szupi:))
VálaszTörlésWise Lady!
VálaszTörlésJártam ám nálad és kommenteltem is:-D
Náncsi!
Ziggi köszöni a simit.A zenék meg azok a zenék amik a kedvenceim,de hangulatfüggő,hogy mit teszek fel:-.D