csütörtök, augusztus 13, 2009

Tökpuffancs

Vagy lehet akár töktócsni is,mindkettő elnevezés helyes rá.Mostanában csak ilyen semmiségekre futja,de éppen ezek a semmiségek a legfinomabbak.Idő hiányában vagyok és az ilyen ételreceptek-mint ez az anyu által rendszeresen készített,mellesleg a tökfasírt mellett az egyetlen tök étel amit mi,gyerekek megettünk-nagy segítséget jelentenek nekem.Hihetetlen mennyiségeket vagyunk képesek eltüntetni belőle,beletunkolva egy kis fokhagymás-kapros tejfölbe.

Tökpuffancs
  • 1 zsenge tök
  • 1 tojás
  • bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • annyi liszt,hogy kemény galuskatészta állagú legyen a massza
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
A tököt finomra reszeljük,hozzákeverjük a tojást,a sót,borsot,a szódabikarbónát,a szétnyomott fokhagymát és a lisztet.Egy evőkanál segítségével,bő,forró olajba szaggatjuk és aranybarnára sütjük.Melegen is nagyon finom,egy kis hűs kapros-fokhagymás tejföllel,de hidegen egyszerűen mennyei.Már ha marad.

És egy kis Fresh:-)Régen ez a szám nagy kedvencem volt:-)




2 megjegyzés:

  1. Hú Belly, míg végigolvastam, összefutott a nyál a számban! De szívesen megkóstolnám!!!

    VálaszTörlés
  2. Ma egész hasonló ebédünk volt, majd postolom...Ezek valóban nagyon finom ételek!!!

    VálaszTörlés