Rendszeresen csak 2 főzős újságot szoktam venni{akár elő is fizethetnék rá},a Príma Konyhát és a Vidék Ízét.Az utóbbiból az apa főz és fecseg c.fenomenálisan megírt rovatot szeretem és az olvasói leveleket-recepteket,az előbbiben pedig a nemzetközi recepteket és a sztárkuktát.Itt színészekkel készítenek színes, olvasmányos,érdekes riportot,mely végén a kérdezett elárulja kedvenc receptjeit,vagy legalábbis,hogy anyu,barátnő,netán barát! mennyire ügyesen forog a konyhában.Be kell valljam,az ehavi szám csak emiatt fogott meg.Pokorny Lia színésznőre a "Beugró"nevű tv-színpadi műsorban figyeltem fel és nagyon sokoldalú tehetséges,izgalmas egyénnek tartom.Nem egy cicamica,nem egy ideál,nem egy díva,de pillanatok alatt át tud változni,minden kellék,smink,ruha segédeszköz nélkül és el is hisszük hogy ő most szenved,szül,nevet,boldog,szerelmes,hisztis,vad.....{legalábbis én elhiszem}.A számban vegyes ízelítőt kapunk családja és saját maga,sőt kisfia kedvenc receptjei közül.Ezek közül a vöröslencse-krémlevesét készítettem el.Mondanom sem kell hogy nagyon finom lett.Vöröslencse-krémleves
- 25 dk vöröslencse
- 3 ek tökmagolaj
- 1 kis hagyma{ő pórét ír,nekem nem volt}
- 1 kk só
- 2 dl főzőtejszín
- 1 ek teljeskiörlésű liszt{nálam tönköly}
- 1 mk őrölt fehérbors
A lencsét előző este beáztatjuk,annyi vízbe,hogy jó ujjnyira ellepje.Másnap leszűrjük.Az olajon megpároljuk a hagymát,rádobjuk a lencsét,felöntjük a vízzel,sózzuk és lassú tűzön puhára főzzük.Ha megpuhult,a tejszínt elkeverjük a liszttel és behabarjuk a levest.Utána turmixoljuk vagy merülőmixerrel pürésítjük,de hagyjuk kissé darabosra.Borsozzuk.Egy serpenyőben megpirítjuk a tökmagot és tálalás előtt a leves tetejére szórjuk.
Laktató.Csak azt sajnálom mindig,hogy a lencse szép lazacrózsaszín színe nem marad meg.













