vasárnap, május 09, 2010

Sajtos zsúrpogácsa



Mint oly sokszor írtam,nagyon szeretjük a pogácsát.Én gyerekkorom óta,férjem meg azóta,mióta összekerültünk.
Hétvége nem múlhat el pogácsa nélkül.
Van,hogy egyhuzamban 4 hétig ugyanazt sütöm,aztán váltok,mint ahogy most is.
Ez a fajta nagyon omlós,ropogós,full sajtos és könnyed tésztájú,viszont köszönhetően a rengeteg vajnak és sajtnak,nagyon laktató és istentelenül hízlal.
Mit is akartam még róla írni?
Ja!
Addiktív!




Sajtos zsúrpogácsa

  • 50 dkg liszt
  • 1 csapott ek só
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 2 dl tejföl
  • 2 db tojássárgája
  • 1 kk cukor
  • 3 dkg élesztő
Mindent összegyúrunk és letakarva a hűtőbe tesszük 12 órára.Kivesszük,1 órát szobahőmérsékleten hagyjuk{hogy könnyebb legyen gyúrni és a kezünk ne fagyjon bele}majd 1 ujjnyi vastagra kisodorjuk,berácsozzuk,szaggatjuk és 20 perc pihentetés után lekenjük tejföllel és megsütjük.
Tetejét szokásos módon{reszelt sajt,magvak stb....}lehet dísziteni.









7 megjegyzés:

  1. Nyitom az ablakot, dobhatsz egy marékkal :-)

    VálaszTörlés
  2. Hú, de jól néz ki! van nekem is hasonló, tényleg bitang finom, érdemes mindenkinek kipróbálni!

    VálaszTörlés
  3. Mindkettőknek pogácsás napja van. :)
    Érdekes ez a 12 óra pihentetés, attól a pillekönnyűség?

    VálaszTörlés
  4. Jókaja!

    Repül:-)
    2 marékkal:-)

    Bianka!

    Köszi:-)

    Kata!
    Így igaz.Tényleg bitang finom:-)

    Thrini!

    Igen,láttam.Csak valami baj volt a gépemmel és nem tudtam kommentelni,kidobott.
    Szerintem ettől{is}lesz könnyű,mert az élesztő lassabban ér,alaposabban tud dolgozni,meg ugye tej nincs benne,linzeres alapú inkább.

    VálaszTörlés
  5. Most jöttem Trhinitől, de ezek a pogácsák is olyan guszták, hogy itt is bekapok egy pár darabot!!:)

    VálaszTörlés