szombat, május 22, 2010

Provance-i sült kakas



Nekem készült,mert kakashúst végképp nem eszik a párom.
Én viszont szeretem.
Nem olyan omlós és puha,mint a csirke,mert az acélizmos kakasdobverők sohasem fognak annyira megpuhulni,akármennyire is párolod.

Ez a fűszerkeverék régóta izgatott és mivel párom nem ette,kipróbálhattam.

Finom:-).

Provance-i sült kakas
  • kakascomb
  • kevés olaj
  • vörösbor
  • provance-i fűszerkeverék
A combokat bedörzsöljük a fűszerkeverékkel,tepsibe tesszük,megöntözzük az olajjal,bort öntünk rá és alufólia alatt addig pároljuk,amíg a húsba a villa könnyen beleszalad{több idő,mint a csirke}.

Provance-i fűszerkeverék
  • 1 kk szárított rozmarong
  • 1 kk szárított kakukkfű
  • 1/2 kk köménymag
  • 5 kk só
Borsörlőbe tesszük és a húsra tekerjük,amennyit szeretnénk.

Eredeti recept itt











3 megjegyzés: