szerda, május 05, 2010

Szójaszószos sült csirke



A No Salty senki előtt nem ismeretlen,aki ételt vagy sütit keres a neten.
Nekem új volt.
Mármint tudtam róla,hogy van,de még csak most volt rá időm,hogy szétnézzek ott.
Tetszik nagyon.
Mivel a mélyhűtőm tele van pakolva mostanság csirkével{vagyis kiszedtem már az összes disznóságot}kénytelen vagyok abból gazdálkodni.
A férjem nem nagyon eszik csirkét,no,nem azért mert nem szereti az ízét,hanem mert a mélyben fellelhető husit ő maga nevelte fel és lelkiismerti kérdést csinál az egészből.
Viszont ez neki is ízlett és csak pár nehéz sóhaj szakadt fel kebléből a néhai,egykori putyikra{így hívjuk őket,kivétel nélkül}emlékezvén,hogy emlékszel,amikor az egyik felszállt a vállamra és kivette a számból a dinnyemagot?
Meg emlékszel amikor az egyik mindig kiszökött és a vashordó tetejére ült?Feszítővassal se lehetett leoperálni onnan,hogy csikorgott a vas,amikor leszedtem.Meg amikor szerelmes lett és ketten feszítettek a vashordón,duplán csikorogtatva a körmüket.
Meg amikor az egyiknek megsérült a lába és a többi bántotta,kitettem magam mellé a napra,hogy amíg dolgozom,ő erősödjön.Meg is erősödött és soha többé nem sántított,csak akkor ha meglátott,olyankor alig bírt járni,de ha kívül került,mellém,már semmi baja nem volt a bitangnak,rohant lezabálni a salátát.

Ésatöbbiésatöbbiésatöbbi.....

Kicsit lelkis a drágám,de amíg beszél,eszik is:-)





Szójaszószos sült csirke
  • 1 konyhakész csirke feldarabolva{hátát eltettem levesnek} vagy csirkecomb vagy szárny{kb 12 db}
  • 2,5 dl víz
  • 2 ek aprított újhagyma
  • 2 cm-es aprított gyömbérdarab
  • 2 1/2 ek szójaszósz
  • 1 csillagánizs
  • 1 tk cukor
A vizet a fűszerekkel felforraljuk,beletesszük a húst és fedő alatt kb 30-40 percig főzzük.Majd tepsibe borítjuk és forró sütőben 20 perc alatt megsütjük.

Omlós,ropogós és finom.

10 megjegyzés:

  1. Fincsi lehetett a husi, bár nem szívesen ettem volna meg a történetek után:D Nagyon szép lett a blogruhád!

    VálaszTörlés
  2. Micsoda új designe,alig ismerek Rád!:-)) De jó volt olvasni a töténetet, szinte láttam magam előtt a csibét,majdnem sajnáltam, de csak majdnem.:-)) Azért guszta itt a tányéron is!:-))Szójaszószt készen vetted?

    VálaszTörlés
  3. Kiskukta!

    Lettél volna csak itt,ettél volna belőle:-))))))
    A ruha-egyenlőre-nekem is tetszik:-)Köszi.

    Bianka!

    :-DDDDDD

    Jucy!
    Hmmmmm......az.....volt.....

    Andi!

    Köszi.Már rég gondolkodtam a 3d-s változaton.Egyetlen bánatom,hogy így nem tudom tökéletesen megosztani a facebook-on,mert ugye nincs Navbar.
    A szójaszószt készen vettem,mert ENNYIRE azért NEM vagyok profi.De tényleg finom,érdekes,új íz.

    VálaszTörlés
  4. Ez kérem már kínzás kategóriába megy át! Ez a kép fantasztikus és az íze is az lehet. :) Nyami, nagyon éhes lettem. :)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon jók ezek a kis történetek, jót mosolyogtam rajta.

    A húsi viszont istenien néz ki!!!

    Nagyon szép lett az új ruhád, tegnap azt hittem, hogy rossz helyen járok.:))

    VálaszTörlés
  6. Ez nagyon aranyos volt (mármint az elmélázások)! :) :(
    Fincsi lehetett nagyon ez a husi! Szeretem nagyon az ilyeneket! :)

    VálaszTörlés
  7. Csodás! :))
    Apum a disznókkal volt így anno, amikor még tartottak, mindnek neve volt, beszélgetett velük... Az nem rémlik, hogy a hurka fölött nosztalgiázott volna, de már porosodnak az emlékek. :D

    VálaszTörlés
  8. Mária!

    Nem akartalak kínozni:-DDDDDD.Remélem azóta csillapult éhséged:-))))

    Gizi!
    Pedig ezek megtöréntek!!!!!
    És köszi!
    Az új ruha rég tervbe volt véve.hát most itt van.De még nem az igazi.Még tetszik:-)


    Ildinyó!
    :-))))))
    Fincsi volt az igaz!

    Egycsipet!

    Akkor úgy néz ki,hogy az enyém lelkisebb.Ilyenek a "macsók":-DDDDDDD

    VálaszTörlés