Lencsefőzeléket készítettem előző nap,de mivel csak én eszem,maradt ki egy tányérnyi.
Ráéheztem viszont a tócsnira{tócsi,mackó,macok,matotka,cicege és társai}azonban ezt is csak én eszem,igaz nagy ritkán vagyok rá kapható,mert a krumpli hámozása még hagyján,de a reszelés az már nem tartozik vágyaim netovábbjai közé.
Valamikor régebben egy újságban olvastam a lencsetócsniról,vagyishogy a lereszelt krumplihoz lencsét adunk,mely tulajdonképpen csak arra szolgál,hogy a kevés reszelt krumplit valamivel feldúsítsuk.
Tetszett az ötlet,naná hogy azonnal ki kellett próbálni,hiszen adott volt hozzá minden.
Jelentem,nagyon finom!
Lencstócsni
- 20 dkg-nyi főtt lencse
- 6 db krumpli
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tojás
- liszt
- só
- bors
Olajat hevítünk,evőkanálnyi masszát teszünk teszünk bele,kicsit szétnyomkodjuk,majd mindkét olsalát szép pirosra sütjük.
És mert a jóból a sok is kevés,kapros-fokhagymás mártogatót adtam mellé.
Mekkora ötlet, még sosem ettem, de nem is hallottam róla
VálaszTörlésErre is vevő vagyok! Sőt, már volt is nálam hasonló, de az krumpli nélkül, sütőben sütve, fasírtnak nevezve:)) Nagyon finom!
VálaszTörlés