szerda, szeptember 08, 2010

John Anderson,szívem.....




Ma hajnalban,éjszakai műszak után vettem egy friss Nők Lapját.Kicsit várni kellett rá,mert az újságoshölgy pont akkor pakolta ki a különböző lapokat.Megkaptam a példányom és rohantam a buszhoz,mert majdnem lekéstem.
Tépem a csomagolást{olyat vettem amihez adtak Nők Lapja Konyhát is},nyitom az első oldalt....


És az ajánlóban szembe találtam magam a legkedvesebb versemmel.


10 éves voltam amikor előszőr hallottam,akkoriban a tv-ben még volt olyan szokás,hogy  neves színművészeink szavaltak verseket a dobozban.


Először csak a kedves hangra figyeltem fel{nem tudtam,hogy Ruttkai Éva az},majd a versre is.Nem nagyon tudtam még hogy miről szól,csak sejtettem,de annyira megfogott,annyira gyönyörű volt,így egyben,a színésznő hangja,a vers önmagában,hogy még mindig a fülemben cseng,a mai napig.


Amikor az iskolában tanultuk Robert Burns-ről,akkor tudtam meg,hogy ki írta ezt a szép verset.Első számú kedvenc azóta is,kívülről fújom{nem egy nagyon bonyolult vers},mint ahogy a másodikat is.Az pedig József Attilától az Óda.De azt most nem rakom fel,mert ez a poszt John-ról,Ruttkai Éváról,rólam,a versről és a megfogó pillanatokról szól/na/.


Jó volt újra olvasni.




7 megjegyzés:

  1. Nagyon szép,én is szeretem!:)/Könnycseppmorzsolás!/

    VálaszTörlés
  2. Nekem annyira tetszett, hogy önszorgalmúlag megtanultam az angol könyvben lévő eredetit, és mikor a tanárnő kérdezte, hogy tudja-e vki kívülről, akkor elmondtam, és kaptam egy potya ötöst :) Pedig nem is voltam stréber! Csilla

    VálaszTörlés
  3. Én nem ismertem, de most meghallgattam. Nagyon szép.
    Jó,hogy beraktad...

    VálaszTörlés
  4. Közös pont:)) Nagyon szeretem-köszi!!

    VálaszTörlés
  5. Ahogy olvastam tegnap a Nők Lapjában, potyogtak a könnyeim. Remélem én is fogok az urammal deres hajjal, kéz a kézben ballagni.Márhogy megérjük-e?
    A kedvenc költőm pedig József Attila.:-))

    VálaszTörlés
  6. A vers nekem is egyik kedvencem.
    Olvastam a NL-ban, aztán nálad, jó napom lett :)
    Nekem furcsa, hogy emberek, akik szeretik egymást, nem kézenfogva sétálnak, nem ölelik meg egymást. Ez szerintem olyan természetes, minthogy levegőt veszünk :)

    VálaszTörlés
  7. Nagyon örülök,hogy ennyi ember ismeri és szereti ezt az egyszerűségében szép,megkapó verset!

    VálaszTörlés