szerda, október 06, 2010

Konyakos zöldbabgulyás

Nem mondom hogy szép fotó,mert nem is az!{És ti se mondjátok,még udvariasságból se}
Nem tudtam jobban képet készíteni,kutyafuttában lőttem.


Viszont finom.


A zöldbabgulyás konyakkal való ízesítéséről Dávid Sándor,Terítéken az olimpia c.könyvében olvastam,ahol az író résztvesz egy szakmai versenyen a könyv főszereplőjének,Kurucz Antal séfnek az invitálására.Jobbnál jobb ételeket kóstolhat hála a zsűrinek és ezek között szerepelt a zöldbabgulyás ahogy a Lacháziak szeretik.
Vagyis konyakkal.
Persze nem tudom hogy ez az e,de én így próbáltam ki és tényleg lehet szeretni.
Nemcsak a Lacháziaknak.





Konyakos zöldbabgulyás

  • 1 kg zöldbab megtisztítva,darabolva
  • 1 kg sertésoldalas
  • 1/2 kg burgonya hámozva,tisztítva,felkockázva
  • 2 nagy hagyma apróra kockázva
  • bors
  • pirospaprika
  • 3 ek liszt
  • 1 nagy dobozos tejföl
  • 2 ek konyak
  • 1 l tej
A hagymát kevés olajon megpároljuk,beletesszük a pirospaprikát,gyorsan elkeverjük és már öntjük is fel kevés vízzel.Beletesszük a kockázott húst,felöntjük annyi vízzel,amennyi ellepi,sózzuk,borsozzuk és fedő alatt félpuhára főzzük.Hozzátesszük a zöldbabot és ismét annyi vízzel,amennyi ellepi felöntjük.Rátéve a fedőt majdnem készre főzzük.Most házzadjuk a krumplit és együtt készre főzzük.A tejfölt elkeverjük a liszttel,a konyakkal és a tejjel,csomómentesre,majd az enyhén zubogva forró levesbe öntjük.Elkavarjuk és kis lángon,kevergetve addig főzzük,amíg az első buborékok meg nem jelennek.Megkóstoljuk és újrafűszerezzük sóval,borssal ha kell.





6 megjegyzés:

  1. Kedves Belly!

    Kérlek nézz be hozzám, vár Rád egy kis meglepi!

    http://eat-aliano.blogspot.com/2010/10/kreativ-blogger-dij.html

    Niki

    VálaszTörlés
  2. Nézz be hozzám, nálam is vár egy díj...
    http://malvinfoz.blogspot.com/

    VálaszTörlés
  3. Bianka!

    Köszi!

    Yldi!

    Finom vlt,az igaz...:-)

    Niki!

    Mentem,köszönöm!

    Ami!

    :-D

    Köszi.

    Éva!

    Neked is köszönöm,megyek!!!

    VálaszTörlés