szombat, június 06, 2009

Fahéjas Briós


Valami kalácsszerűségre vágytam és felnéztem Emargit oldalára.Végül briós lett a vége,Kiskukta receptje alapján,aki nagy örömömre most nyitotta meg a blogját.

Fahéjas briós
  • 500 gr liszt
  • 50 gr cukor
  • 50 gr olaj
  • 30 gr élesztő
  • 1/4 kk só
  • 1 tojás
  • 200 ml tej
  • 1,5 kk fahéj
A hozzávalókból tésztát dagasztunk,duplájára kelesszük,majd még egyszer átgyúrva újabb 20 percig kelesztjük.10 részre osszuk és kisodorjuk vékony csíkokra.Csiga alakban feltekerjük,lekenjük cukros tojássárgájával és a tepsiben ismét kelesztjük 20 percig.4 fokozaton addig sütjük,amíg szép barna színe lesz,ha kivettük megszórhatjuk fahéjas porcukorral.

Mehetne jobban is ez a briósformázás,de mentségemül szóljon,hogy ez volt az első próbálkozásom:-D.Finom,foszlós,kakaóval isteni.

4 megjegyzés:

  1. Belli köszönöm!
    Amúgy nincs semmi baj ezzel a formázással, nem láttad az én első briósaimat, na azok dőltek mindenfelé!

    VálaszTörlés
  2. Mi bajod a formázással?? Gyönyörű lett!!!

    VálaszTörlés
  3. Sziasztok!

    Akkor megnyugodtam!Szerintem inkább torony formája van,de ha ti mondjátok,hogy jó,akkor nem ellenkezek:-D

    VálaszTörlés
  4. Belly a formázás miatt te csak ne aggódj!

    Csukott szemmel is megesszük!

    VálaszTörlés