szombat, június 27, 2009

Meggylében párolt,sült malaccomb

Köményes,sült combot akartam készíteni.Megvolt a szükséges előkészület,ízlés szerint fokhagyma,kömény,só,beledörzsöl,majd a tepsiben egy kis olaj és víz hozzáadásával,alufólia alatt puhára pároljuk.Ha kész,alufólia nélkül pirosra sütjük.Na szóval,a meggyszörp pont ott volt az asztalon,mert kóstolgatni bőszen kell kérem,hogy jó e:-D.Amikor férjem kiment a konyhából,2 dl felhígított meggyszörppel öntöztem nyakon a combot,víz helyett.Nagyon finom sült lett belőle,enyhén édeskés a cukor miatt és a meggy savanyságát is ki lehetett érezni belőle.A bőr pedig olyan édeskés ragacsos,fényes lett,nagyon,nagyon jó.Petrezselymes újkrumplit társítottam mellé

5 megjegyzés:

  1. Hmmm. Én megcsináltam egyszer Nigella colában főtt sonkáját, nah, az is szuper lett. Ez meg elég jól néz ki! Nagyon kis kreatív ötlet volt! :DD

    VálaszTörlés
  2. Ez jobb mint amikor Nigella Lawson kólában pácolta azt a gyönyörű sonkát!

    VálaszTörlés
  3. Akár véletlen-akár készakarva: klassz!!!

    VálaszTörlés
  4. Jól hangzik, nagyon izgalmas!

    VálaszTörlés
  5. Hallottam már a kólás sonkáról de még soha nem próbáltam-talán majd karácsonyra-ez csak kósza ötlet volt,gondolván ha van ananászos sonka,lehet meggyes is:-D.Köszönöm a dícséretet.

    VálaszTörlés