A legfinomabb az amikor a kis,sült krumplidarabkák kerülnek a fogad alá.Na persze ezzel nem azt akartam mondani,hogy csak az a része finom.Mert ez a krumplilángos maga a menyország.De sznob azért nem vagyok.Meg már éhes se:-).
Krumplilángos
- 25 dk liszt
- 25 dk héjában főtt,tisztított,áttört burgonya
- 1 db tojás
- kb 1 1/2 dl tej
- 2 dk élesztő
- 1 ek olaj
- 1 tk só
Az olaj kivételével mindenből rugalmas tésztát dagasztunk,csak ezután dolgozzuk bele az evőkanálnyi olajat.Ezután félujjnyi vastagra kinyújtom és fánkszaggatóval kiszaggatom.Langyos helyen 1 órán át kelesztem,majd bő,forró olajban kisütöm.Aki szereti szórhat rá sajtot,vagy megkenheti fokhagymás tejföllel.
Na, ha már nem vagy éhes-akkor jöhet a maradék:)))
VálaszTörlésNagyon gusztusos, majd még megkereslek ezzel a recepteddel:)
VálaszTörlésTrin!
VálaszTörlésSzívesen:-)
Fruzsi!
Várom!
Jó lehet így is a lángos!
VálaszTörlésNagyon guszta!
Andi!
VálaszTörlésFinom is.