szombat, szeptember 05, 2009

Krumplilángos

A legfinomabb az amikor a kis,sült krumplidarabkák kerülnek a fogad alá.Na persze ezzel nem azt akartam mondani,hogy csak az a része finom.Mert ez a krumplilángos maga a menyország.De sznob azért nem vagyok.Meg már éhes se:-).

Krumplilángos
  • 25 dk liszt
  • 25 dk héjában főtt,tisztított,áttört burgonya
  • 1 db tojás
  • kb 1 1/2 dl tej
  • 2 dk élesztő
  • 1 ek olaj
  • 1 tk só
Az olaj kivételével mindenből rugalmas tésztát dagasztunk,csak ezután dolgozzuk bele az evőkanálnyi olajat.Ezután félujjnyi vastagra kinyújtom és fánkszaggatóval kiszaggatom.Langyos helyen 1 órán át kelesztem,majd bő,forró olajban kisütöm.Aki szereti szórhat rá sajtot,vagy megkenheti fokhagymás tejföllel.

5 megjegyzés:

  1. Na, ha már nem vagy éhes-akkor jöhet a maradék:)))

    VálaszTörlés
  2. Nagyon gusztusos, majd még megkereslek ezzel a recepteddel:)

    VálaszTörlés
  3. Trin!
    Szívesen:-)
    Fruzsi!
    Várom!

    VálaszTörlés
  4. Jó lehet így is a lángos!
    Nagyon guszta!

    VálaszTörlés