Express croissant
- 70 dk liszt
- 1 kis pohár joghurt
- 2 dl tej
- 1 kk só
- 4 ek cukor
- 2 tojás
- 5 élesztő
Rugalmas tésztát gyúrunk és 1 órán át kelesszük.8 részre osszuk,kigömbölyítjük,majd kerek lapokká nyújtjuk.25 dk vajat lereszelünk a reszelő durvábbik fokán és 7 kupaccá osszuk.Összeállítás:1 lap,1 kupac vaj szétosztva,1 lap rá,1 kupac vaj a tetejére szétosztva.Ezt addig folytatjuk,amíg tart,legtetejére üres lap kerül.Ezután nagyon vékonyra elnyújtjuk,kb.3-4 mm-re ezt a tésztatornyot.16 részre osszuk a kerek lapot és bármivel töltve{sajt,lekvár,nutella stb....}feltekerjük,majd újra kellni hagyjuk kb.20 percet.Lekenjük tojássárgájával és megsüssük.A sajtos tetejére lehet szezámmagot vagy reszelt sajtot szórni.
Jaj, de gyönyörű!! Valószínűleg én is nekilátok a napokban. Olyan szép leveles, mintha jópárszor hajtogattad volna :-))
VálaszTörlésGyönyörű lett a kiflid! Limara receptjeiben még én sem csalódtam soha!
VálaszTörlésMestermunka!:))
VálaszTörlésGyönyörűséges, és azok a levelek hmmmmmmmmmmm:)
VálaszTörlésYasmine!
VálaszTörlésPedig nem hajtogattam,neked is ilyen lesz.Nagyon könnyű.
Encifinci!
Így igaz.Én még se Limaráéba se Emargit oldalán levő egyetlen lány recijében sem csalódtam.
Mónika!
Köszönöm:-)
Fruzska!
VálaszTörlésNeked is köszönöm:-)
A tésztáidtól teljesen kész vagyok! Profi költemények kerülnek ki a sütődből, ez itt pl. majd' elszáll :-)
VálaszTörlésGyönyörűséges!
VálaszTörlésMeseszép!:))
VálaszTörlésViki,Noémi,Limara!
VálaszTörlésKöszönöm szépen:-)
Én is elkészítettem már ezt a receptet Limarától, én is aggódtam, hogy sokáig tart, és én is kellemesen csalódtam benne.
VálaszTörlésTényleg érdemes gyakran sütni ilyet.
Nóra!
VálaszTörlésÍgy igaz.Én is féltem először,hogy áhh,nekem úgyse sikerül aztán na nézd:-)Fogom még készíteni,mert szeretem.
Váó, ez igen. Levenném a képről.
VálaszTörlésLady!
VálaszTörlés:-D