Lucskos káposzta
- 60 dk sertéshús felkockázva
- 2 fej hagyma apróra vágva
- olaj
- 1 ek pirospaprika
- 1 kk bors
- só
- víz
- 1 1/2 kg szálas savanyúkáposzta sz.sz átmosva és ha kell apróra vágva
- 1 1/2 marék gersli
A hagymát kevés olajon megpároljuk,beletesszük a pirospaprikát és a borsot,5-6 másodpercig kevergetjük,majd rátesszük a húst.Összekeverjük,majd felöntjük annyi vízzel,amennyi ellepi,sózzuk,ha kell még borsozzuk.Ha a leve elfő,pótoljuk.Amikor a hús félig puha,hozzákeverjük az káposztát és a gerslit,felöntjük annyi vízzel amennyi kb.2 újjnyira ellepi.Időnként megkóstoljuk a káposztát,hogy elég puha e már,ha kell utána ízesítjük.Addig főzzük,amíg a káposzta,a gersli és a hús is puha lesz,leve pedig nem sok lesz.Ha sok leve marad,itt be is szokták rántani fokhagymás,vékony rántással,ami annyit tesz,hogy nagyon kis mennyiségűvel,kb 1 ek lisztből készült rántással,1-2 gerezd aprított fokhagymával.Nem kell besűríteni,csak,hogy olyan jó kis tartalmas de azért leveses maradjon.Én most nem rántottam be.
Nem ismerem...Csak a töltöttet és a székelyt, úgyhogy kóstolót kérnék....
VálaszTörlésBelly!
VálaszTörlésSajnálom, hogy nem jött össze, de még lesz szép hosszú ősz, akkor még lehet kint főzni.
Guszta a káposzta!!!
Trin!
VálaszTörlésA tányért te hozod,kanalat adok:-)
Gesztenye!
Én is abban bízok,hogy lesz jobb idő,de ma is olyan őszies idő van!
Én sem ismerem, de a savanyúképosztát szeretem, úgyhogy a siker garantált. :)
VálaszTörlésImádom a magnát,de a káposztád is jó lehet!:-)
VálaszTörlésÉn is hoztam a tányérom, mert még soha nem ettem!
VálaszTörlésEgycsipet!
VálaszTörlésÉn azt hittem ismert étel,bár elég autentikus az igaz.Csak itt raknak bele gerslit.De finom és végülis ez a lényeg:-)
Szepyke!
Végre találtál nálam is valami jót:-)Hozd Add azt a tányért:-)
Andi!
Én is szeretem a Magnát ezt a számot meg egyszerűen imádom,ez a csengőhangom is:-).A káposzta pedig fini,tényleg:-)
Kukk be hozzám!:))
VálaszTörlésBelly, ugyan gersli nélkül, de nálam a savanyúkáposzta leves készül így :), a lucskost édeskáposztából szoktam; de káposzta minden mennyiségben és formában jöhet, nagyon szívesen elkanalaznék egy tányérnyit a tiedéből :)
VálaszTörlés