kedd, december 01, 2009

Rakott krumpli pataki tálban





Megint előkerült a pataki tál.


Kipróbáltam benne a rakott krumplit.


Hát meg kell mondanom,hogy ég és föld a különbség aközött ahogy mostanáig készítettem a krumplit meg az így készített között,a mostani javára.Finom előfőzött krumpliból is,azonban valahogy mégsem olyan.Olyan finom és puha és omlós és....Megint zöldparadicsomot ettünk hozzá.


Nem tudok mást mondani,minthogy ezt másnak is ki kell próbálni.



  • 1 kg nyers,tisztított burgonya
  • 2 szál lángolt kolbász 
  • 10 db keménytojás
  • 1 nagy tejföl
  • apróra vágott petrezselyem
A tálat beáztatjuk 30 percre.A krumplit,kolbászt és a tojást vékonyra felkarikázzuk és elkezdjük a rétegezést.
1 sor krumpli,megsózzuk,rá 1 sor tojás,megsózzuk,megszórjuk petrezselyemmel,erre kolbászkarika,majd ismételjük a rétegzést ,amíg minden hozzávaló el nem fogy.Legfelülre krumpliréteg kerüljön.Meglocsoljuk tejföllel.Ráhelyezzük a tetőt és betesszük a hideg sütőbe,majd kis-közepes lángon megsütjük 1-1 1/2 óra alatt.Levesszük a tetőt és ellenőrizzük egy késsel,hogy puha e a krumpli.Ha a rétegek között úgy siklik,mint kés a vajban akkor kész van.Fedő nélkül még pirítunk rajta egy kicsit.


.


6 megjegyzés:

  1. Bellykém, de megenném ezt most! :)

    VálaszTörlés
  2. Én meg megpróbálok kérni belőle, és kérek még hozzá rengeteg tejfölt! Sokat!:)

    VálaszTörlés
  3. Ancsika!

    Hozd a tányérod:-)

    Szepyke!

    Te is jöhetsz,extra adag tejföl biztosítva van:-)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon finom lehet a pataki tálban....
    Én is jövök, jó sokat főztél, délben sorakozok:)) Zöldparadicsom is jár hozzá???

    VálaszTörlés
  5. Andi!

    Nyugodtan!

    Trin!

    Naná,hogy jár:-).Gyere:-)

    VálaszTörlés