Megint gombhoz kabátot játék zajlott nálunk.
Történt ugyanis,hogy nemrég aljnélküli túróst sütöttem és fel akartam turbózni egy kis{zacskónyi}mazsolával.Be is áztattam egy kis rumosvízbe és csak akkor vettem legközelebb észre,amikor szeltem fel a sütit.
Hogy ne vesszen kárba,betettem egy kis zacskóba és ment a mélyhűtőbe,hogy majd legközelebb.Mindig legközelebb lett belőle.
Megunván a dolgot gondolkodni kezdtem,hogy mit lehetne vele kezdeni.KöBö ismét túrós sütire nyújtott be igényt,volt egy kis alma is{még mindig van vagy 10 kg}így ötvöztem.
Jó gondolat volt,finom lett.
Almás-mazsolás mézes túrótorta
- 25 dkg finomliszt
- 1 tojás
- 10 dkg cukor
- 12,5 dkg vaj
- 1/2 cs sütőpor
- 1 ek vaníliás cukor
Rugalmas labdává gyúrjuk és amíg pihentetjük,elkészítjük a tölteléket és a krémet.
Töltelék
- 1 alma
- 2 dkg vaj
A almát meghámozzuk és nagyon apró kockákra vágjuk.A vajon megpároljuk{3-4 perc az egész}.Kihűtjük.
Krém
- 50 dkg túró
- 2 tojás kettéválasztva{fehérje és sárgája}
- 85 gr méz
- 1/2 ek reszelt narancshéj
- 1 ek narancslé
A túrót a tojássárgáját a mézet,narancshéjat és narancslét összekeverjük.A fehérjét nagyon kemény habbá verjük egy csipet sóval.Óvatosan a krémbe forgatjuk.
A tésztát egy tortaforma aljára nyomkodjuk,megrakjuk a párolt almával,megszórjuk a mazsolával és rásimítjuk óvatosan a krémet.180 fokon vagy 4-es fokozaton kell sütni kb 1 órát vagy amíg meg nem szilárdul.Kihűlve szeletelhető de a legfinomabb másnap{amikor már alig marad,mert a párod még langyosan nekiáll.}
Áááááááááállati jó!
VálaszTörlésAlma és narancs és túró... Én se hagytam volna full kihűlni :-DD
Hú de guszta. a mazsolát én kihagynám, valahogy nem szeretem.
VálaszTörlésHmmmmmmm- nagyon jó kombináció!!!
VálaszTörlésViki!
VálaszTörlés:Köszi:-DDDDD
Andi!
Pedig miatta történt a mentőakció.De el lehet hagyni,anélkül is finom.
Trin!
Köszi!
Igen az volt.
Édes-friss-savanykás