hétfő, december 07, 2009

Szőlőmagliszt



Előszőr is jó napot kívánok.


KöBö vagyok{sürgősen ki kell találnom valami jobb nevet} és remélem nem bánjátok,hogy eloroztam egy posztot a feleségem elől.Ígérem,nem teszem meg túl sokszor.


Úgy gondoltam posztolok én is egy készítményemet.Nem ételt,ahhoz Belly{ezt is meg kell még szoknom}ért,méghozzá nagyon jól.Szerintem.


Amit most megmutatok az a szőlőmagliszt.


Trinity szőlős VKF! kiírására érkezett{itt most súgtak egy kicsit}recepteket olvasgatva{mert mostanában szoktam ám gasztroblogokat is nézegetni}felfigyeltem a szőlőmaglisztre.
Kicsit megmozgatta a kerekeket bent és amikor leszedtem a szőlőt,hogy bort készítsek,a  megmaradt magot félretettem.Ez pirosszőlőmag és direkt nem mostam meg,kíváncsi voltam,hogy így milyen lesz.




A magokat papíron,meleg helyen,gyakran átforgatva megszárítottam majd kávédarálón nagyon finom porrá őrőltem.Egy kis bébiételesüvegnyit{kb.1 marék egész mag}durvábbra daráltam,és azt gondoltam ki,hogy a reggeli vajaskenyeremet ezzel fogom megszórni,vékonyan.Az első próbálkozásnál megállapítottam,hogy köszönhetően annak,hogy nem mostam meg,nagyon finom,enyhe szőlős-boros íze van az őrleménynek.
Nekem ízlik.
Belly még idegenkedik tőle,ő joghurtba keveri.
Remélem lesz valamilyen gyógyhatása,sok jót olvastam a szőlőmagról.




16 megjegyzés:

  1. Szia KöBö!
    Gratula a bátorsághoz és a posthoz!
    Lehet, úttörő lépéseid nemsokára követik még néhányan :)
    És most legalább már én is tudom, hogy mire is jó a szőlőmagliszt :)

    VálaszTörlés
  2. Szia kedves KöBö!

    Üdv a klubban!

    Nekem személy szerint tetszett az írás, és nyugodtan avatkozzál néha bele!

    Max

    VálaszTörlés
  3. Kéremszépen! Megáll az eszem :-)))

    Gratulálok :-)

    VálaszTörlés
  4. Helló!
    Én inkább süteményekbe keverném, vagy péksütikbe. Az ötlet fenomenális, mostmár csak annak kéne utánajárni, hogy a sütés nem teszi-e tönkre a hatóanyagokat benne. De most hogy belegondolok lehet hogy igen....
    Marcsi

    VálaszTörlés
  5. Ez aztán az ötlet! Gratulálok!

    VálaszTörlés
  6. Belly rám bízta a kommenteket,azt mondta ez az én receptem.

    Kedves Garffyka!

    Köszönöm a bíztatást.Azért akkora bátorságot még nem érzek,meg nincsenek olyan látványos ötleteim,mint pl.a sütik,ételek.

    Szia Max!
    Rólad már sok jót hallottam{meg a többi morzsikáról is}Örülök,hogy tetszett az írásom.Majd ha el tudom rángatni az asszonyt a gép elől,néha fogok posztolni.Én inkább a gyógynövényes oldalt erősítem.Többek közt.

    Viki!

    Köszönöm.

    Marcsi!

    Erre gondoltam én is,ezért fogyasztom kenyéren ill.Belly joghurtban.Az ötletadó írásban főzésre használták ezért lehet sütibe is keverni,így csak az enyhe szőlős íz lesz élvezhető.

    Vali!

    Köszönöm.Igyekszek.

    VálaszTörlés
  7. Gratulálok én is az ötlethez és üdv a csapatban!! Mindannyian örömmel látjuk a posztoló férjeket:))
    Belly biztosan odaenged a géphez.....

    VálaszTörlés
  8. Köbö! Üdv a fedélzeten! Klassz, hogy írtál és nem is akármit! Nagyon jó ötlet.
    Figyeld meg, majd csak hipp-hopp azt veszed észre, hogy nyitsz egy saját blogot. Nagyon rá lehet ám kapni!
    Ha meg gyógynövényes lesz a blogod, már meg is van az elsö olvasód! :)

    VálaszTörlés
  9. Trinity!

    Köszönöm neked is.
    Belly odaenged a géphez,csak kicsit sokat kell várni.

    Ancsika!
    Köszönöm.
    Ott még nem tartok,hogy blogot fogok írni,de úgy látom tetszik másnak is az ötlet,néha fogok jelentkezni az írásaimmal.

    VálaszTörlés
  10. Jeeeee! Ugyes!
    Kerunk gyogynovenyes posztokat!
    Belly, tessek gyakrabban felreallni a geptol!

    VálaszTörlés
  11. Köbö, gratulálok a bátorsághoz, hogy megszólaltál, és a nagyon jó ötletért! Én is várom a gyógynövényes írásaidat!

    VálaszTörlés
  12. Edit!

    Köszönöm.Ha lesz újabb érdekesség felfogom tenni.

    Kiskukta!
    Neked is köszönöm.Ugyanazt tudom ígérni mint Editnek.

    VálaszTörlés
  13. Nagyon hasznos a piros szőlő magja, kiváló antioxidás, rák ellenes hatása miatt kifejezetten ajánlott fogyasztani.
    Én is csináltam, és úgy ettem, ahogy Belly, joghurba keverve

    További jó ötletelést

    Me

    VálaszTörlés
  14. Kedves Me.

    Örülök,hogy másnak is eszébe jutott,ezek miatt kezdtem el fogyasztani illetve beszéltem rá Bellyt.

    Fogyasztod még?

    Érdekelne,hogy mik a tapasztalataid.

    VálaszTörlés
  15. Mi is csináltunk némi ilyen lisztet, a férjem kimagozta, és ahogy írod, megszárítottuk, ledaráltuk mi is. Csak balga módon nem kezdtük el használni.

    VálaszTörlés
  16. Mostanra elfogyott a készletem.
    Pontos tapasztalatom nincs, hiszen ezen kívül is mindeféle gyógynövénnyel próbáloztam.
    Szerencsére jól vagyok, és ezt biztos, hogy köszönhetem a vörösszőlő magnak is.

    Ha van nektek akkor mindenkép használjátok, hiszen rengeteg pozitív hatásssal bír.

    Szeretettel:
    Me

    VálaszTörlés