péntek, május 29, 2009

Borsós paprikáskrumpli nokedlivel

Szerintem nincs még egy olyan család aki annyiféleképpen enné,szeretné a paprikáskrumplit,mint a miénk.
1.Apa:Bő lé,tarhonya,virsli
2.Anya:Sűrű,szinte megáll benne a kanál,lebbencstészta,főzőkolbász
3.Öcsém:Sűrű,tarhonya,tejföl,hús szigorúan nincs benne
4.Én:Sűrű,tészta és hús nincs benne,ellenben lecsót főzök bele
5.KöBö:Bő lé,nokedli,borsó,fokhagymagerezd egyben{jó sok}és lángolt kolbász

Ezeket persze egy főzés alkalmával képtelenség megvalósítani,így ebben sorrendben szoktam főzni,ahogy leírtam,így biztos,hogy senki nem marad ki:-D.Most KöBö volt a soros.

Borsós paprikáskrumpli nokedlivel

  • 1 fej hagyma
  • kis zsír vagy olaj
  • kb 1 kg krumpli
  • 20 dk zöldborsó
  • paprika
  • bors
  • 1 szál lángolt kolbász
A hagymát apróra daraboljuk és kevés olajon vagy zsíron aranysárgára pároljuk.Beleteszünk kb 1 ek pirospaprikát,kicsit kevergetjük,hogy kioldódjon a színe{zsírban jobban oldódik}és beleöntjük a krumplit.Vizet öntünk rá,sózzuk,borsozzuk.Amikor félpuha a krumpli,beletesszük a zöldborsót és a 4 darabba vágott kolbászt, együtt puhára főzzük őket.Ekkor már nincs más dolgunk,mint nokedlit szaggatni bele és ha az is kész,akkor azon forrón tálalni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése