Büszkén jelentem be a saját szedésű borsómat,mely nemrég lett leszedve és máris itt landolt a tányérunkban finom és egyszerű levesként.Igaz nem sok termett belőle,de egy borsós tésztára még futja belőle.
Borsóleves
- 20 dk sertéscomb{férjünk kedvére:"-húst,kicsim,húst:-)}
- 1 fej hagyma
- kb 50 dk borsó
- kb 4 szem burgonya
- só
- bors
- paprika
- 1 kis csokor petrezselyem
- 1 tojás
- liszt
Ereszke:
1 tojást elkeverünk annyi liszttel amitől még nem sűrű,de nem is nagyon folyékony állapotú lesz,kb olyan nyers piskótatészta állagúra keverjük.Egy villát belemártogatunk és a lobogva fővő leves főlé tartva belecsurgatjuk a tésztát.
Nincs is jobb, mint a saját termés :-)))
VálaszTörlésÉljen a megjavult blog!
Szia!
VálaszTörlésNincs bizony,erre rájövök minden tavasszal.{Éljen,éljen,soha el ne vesszen:-)
Nézz be kérlek hozzám, hátha sikerül most is meglepjelek :-))
VálaszTörlésSzia!
VálaszTörlésEgy perc és ott vagyok:-D
Kedves Belly, bár eddig csak a lusta Kamera macskám olvasója voltál, de én is egy meglepetést hoztam neked a másik blogomból. Látom, megelőzött vele The Chef Viki... :D
VálaszTörlésSebaj, majd egymásra teszed a két szakácssapkát