kedd, május 26, 2009

Borsóleves



Büszkén jelentem be a saját szedésű borsómat,mely nemrég lett leszedve és máris itt landolt a tányérunkban finom és egyszerű levesként.Igaz nem sok termett belőle,de egy borsós tésztára még futja belőle.

Borsóleves

  • 20 dk sertéscomb{férjünk kedvére:"-húst,kicsim,húst:-)}
  • 1 fej hagyma
  • kb 50 dk borsó
  • kb 4 szem burgonya
  • bors
  • paprika
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 1 tojás
  • liszt
A hagymát és a húst kis kockákra vagdaljuk és kevés olajon,a hús fehéredéséig együtt pároljuk őket.Beleöntjük a borsót és a szintén felkockázott krumplit,kicsit összeforgatjuk a húsos hagymával és felöntjük annyi vízzel,amennyi levest szeretnénk.Sózzuk,borsozzuk,kevés paprikát is teszünk bele a színe kedvéért és mindent puhára főzünk.Beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet és pár percig még főzzük.Ha kész,akkor teszünk bele ereszkét,ami tulajdonképpen csurgatott tészta,de nálunk így hívják.

Ereszke:

1 tojást elkeverünk annyi liszttel amitől még nem sűrű,de nem is nagyon folyékony állapotú lesz,kb olyan nyers piskótatészta állagúra keverjük.Egy villát belemártogatunk és a lobogva fővő leves főlé tartva belecsurgatjuk a tésztát.



5 megjegyzés:

  1. Nincs is jobb, mint a saját termés :-)))

    Éljen a megjavult blog!

    VálaszTörlés
  2. Szia!

    Nincs bizony,erre rájövök minden tavasszal.{Éljen,éljen,soha el ne vesszen:-)

    VálaszTörlés
  3. Nézz be kérlek hozzám, hátha sikerül most is meglepjelek :-))

    VálaszTörlés
  4. Szia!

    Egy perc és ott vagyok:-D

    VálaszTörlés
  5. Kedves Belly, bár eddig csak a lusta Kamera macskám olvasója voltál, de én is egy meglepetést hoztam neked a másik blogomból. Látom, megelőzött vele The Chef Viki... :D
    Sebaj, majd egymásra teszed a két szakácssapkát

    VálaszTörlés