Ma valami olyan ételt szerettem volna enni,amit még soha nem készítettem,nem ettem,nem láttam,nem olvastam róla és egyáltalán,soha semilyen kontaktusba nem kerültem vele.Mondjuk nem volt nehéz ilyet találni,de vagy valami hiányzott hozzá,vagy nem volt fellehető lakóhelyemen,vagy baromi drága volt,vagy macerás az elkészítés,úgyhogy a mai nap nagyon válogatós lettem.Pedig egyébként nem vagyok az.Végül Frank Júlia receptjére mondtam azt,hogy jöhet.Lehet addigra meguntam a válogatást,mert már csepett sem zavart,hogy nincs itthon őrölt szerecsenvirág.De valahogy nem is hiányzott belőle.Nem bántam meg a választásom.A hús valahogy annyira hihetetlenül puha,omlós,szaftos,pikáns lett,szinte olvadt a szájban.A krumplipüré pedig remekül "aláfestette" ezeket a csodás ízeket.
Csirke citromos tejfölben sütve
- 1 nagyobb csirke
- 1 citrom
- 6 dl tejföl
- 1-1 tk cukor és citromfű
- 1-1 mk őrölt szerecsenvirág és bors
- 1 nagy csokor petrezselyemzöld
- ízlés szerint só
A csirkét 8 darabba vágjuk,megsózzuk és 4 darabot a tűzálló tál aljára teszünk.Beborítjuk a hajszálvékonyra vagdosott citrom felével valamint a fűszerekkel elkevert tejföl felével.Erre rátesszük a hús másik felét,citromkarika és tejföl kerül rá ismét,majd a tálat szorosan lefedjük és előmelegített,forró sütőben 55-60 percig sütjük.
Én el tudom képzelni-pirosra sülhetett...És finom lehetett nagyon!
VálaszTörlésSzia!
VálaszTörlésIgen,pirosra sült és nagyon-nagyon finom lett:-D