csütörtök, május 14, 2009

Részeges csirke

Legalább a csirke legyen részeges ha mi már nem is bírjuk az alkoholt:-DPersze ezen a csirkesültön sem lehet érezni az alkohol csípősségét,mert mire elkészülünk vele el is párolog az a csekély mennyiségű Tokaji amit erre használunk{vagy valami mást.Nálunk most ez volt kéznél.}Salátával hölgyeknek,sült krumplival uraknak!

Részeges csirke

  • 1,5 kg csirke
  • 2 dl fehérbor
  • 20 dk húsos füstölt szalonna
  • 2 dl tejföl
  • majoránna

Egy nagy,mély tűzálló tálat kibélelünk vékonyra szelt szalonnával,ráfektetjük a csirkét a hasüregbe bőven majorannát szórunk és befedjük szalonnaszeletekkel.Csak akkor sózunk,ha a szalonna nem túl sós.Aláöntjük a fehérbort,alufóliával befedjük és kb 40 percen át,alsó lángon sütjük.Ekkor a fóliát levesszük,a levében elkeverjük a tejfölt és ezzel a pecsenyelével locsolgatva,felső lángon süssük tovább a húst,amíg jónak nem ítéljük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése