Erről az édességről még Nigella is csak szuperlatívuszokban tud beszélni,igaz az ő előadásában azt is elhisszük,hogy a borsó epermártással és apróra tördelt jancsiszöggel egy hihetetlenül jó étel:-D.De ez a semifreddo tényleg csúcs!!!
Először erőteljesen méz ízű,mire kifagyasztod, egy finom,krémes textúrájú vaníliás{pedig nincs benne}csoda lesz.Nagyon fincsi:-D
Mézes Semifreddo
- 1 egész tojás
- 4 tojássárgája
- 100 gr méz
- 3 dl tejszín
A tejszínt szintén felverjük,de ne keményre,inkább csak sűrűre.Óvatosan beleforgatjuk a tojásos krémbe.Töltsük formákba{én szilikonos muffinformába töltöttem} és 2-3 órán át fagyasszuk.
Vigyázat!Mivel Semifreddo,tehát nem fagyialappal rendelkező jeges édesség,ezért nagyon hamar olvad.Semmi baj ilyenkor.Hamar be kell lapátolni és jöhet a következő adag:-D
Ööö, nyami! Jöhet is az a tányér, nehogy elolvadjon :-))
VálaszTörlésNyisd az ablakot,de gyorsan.Van még 10 kis adag,ki kér még belőle?:-D
VálaszTörlésSzia!
VálaszTörlésÖrülök, hogy más rajongói is vannak, nálunk évek óta ez az egyik alapfagyi, csokis és epres verzióban is készült már, és nagyon imádjuk.
Én kérek!
VálaszTörlésNagyon jól néz ki, de a spárgád is !
Kiskukta
Én is kérek, de tényleg csak akkor ha nincs mézes íze. Egyébként, Nigellának én ismindent elhiszek!
VálaszTörlés:-)))
Azt hiszem, megtaláltam a hétvégi csemege receptjét a családnak. Köszönet érte. :)
VálaszTörlésfúú, ez nagyon jól hangzik:))
VálaszTörlésKiskukta!
VálaszTörlésSzívesen!
Mithrile!
Így is ki fogom próbálni,a csoki a gyengém,főleg a chilis:-D
Szepyke!
Én is azt hittem,hogy full mézes íze lesz,de nem.Nagyon lecsendül benne és tényleg vaniliás beütést kap.
Cat!
Remélem fog ízleni.{És Kamera is kap egy nyalatnyit:-D}
Ízlésszindróma!
Jól is esik:-D
Hú, de jól néz ki....
VálaszTörlésHogy nem láttam ezt tegnap? Gyönyörű....
Trinity!
VálaszTörlésKöszi a dicséretet:_D