Szóval,fogalmam sem volt erről a tésztáról,nem is nagyon törtem magam,mert van nálunk is cuki,ami egészen addig meg is felelt amíg meg nem vettem náluk a sütit.Száraz,kemény és fognyűvő volt.És szerintem azóta sem változott,bár erről nincs érdemi információm,mert többet nem vettem tőlük linzert sem islert.Lehet,hogy másnak így ízlik,de nekem nem.{A többi sütijük viszont finom}Akkotájt jártam a fodrásznál és valahogy eljutottunk a sütikhez{végy két nőt és négy téma fog felbukkani-főleg-gyerek,házasság,recept és más nők akiket nyugodtan ki lehet beszélni:-D}ő pedig rögtön ide is adta linzerreceptjét.Nem egy nagy dolog,de azóta is így szerepel a receptfüzetemben:
Linzer Fodrász módjára
- 70 dk liszt
- 2 Rama
- 20 dk porcukor
- 1 tk sütőpor
- 3 cs.vanillinescukor
- 2 tojás
Ezeket összegyúrjuk,kicsit a hűtőben pihentetjük,kinyújtjuk kb 2 mm vastagra,kiszaggatjuk olyan formára amilyenre szeretnénk és kisütjük.Ha a széle kezd egy kicsit barnulni akkor jó.Ha kihűlt lekvárral összeragassztunk egy-egy darabot.1 napig állni hagyjuk,hogy jól megpuhuljon.Nem szoktam porcukrozni a tetejét,mert soha nem szerettem semmin a porcukrot.
Az islert ugyanebből a tésztából készítem de csak 60 dk lisztet használok+10 dk darált,pörkölt mandulát teszek bele.A többi ugyanaz csak a végén csokiba mártom őket.
Érdemes felezni,mert ebből a mennyiségből írdatlan sok lesz.De én ilyenkor viszek anyunak és nagyinak is.
Húúú, ez pazarul néz ki!!!
VálaszTörlésA linzer sokáig nálam is cukrászdás süti volt. Aztán kaptam egy hasonló receptet, amivel hatalmas sikert arattam.
VálaszTörlésNagyon szép az isler és a linzer is!
Citromfű,Katakonyha!
VálaszTörlésÖrülök,hogy tetszik:-D
Én is szeretem mind2-t!
VálaszTörlés