vasárnap, május 10, 2009


Vendéget vártunk,igaz csak beugort hozzánk,nem maradt tovább 1/2 óránál de gondoltam arra a kis időre is sütök valami finom,sós ropogós sütit.Limaránál láttam meg ezt a receptet.Nem csináltam nagy csigákat,hanem egészen vékonyra kinyújtottam és úgy tekertem fel.Így kb.20 ft nagyságú kis kekszeket kaptam,amit nagyon jól lehet egymás után beledobálni a szánkba:-D.A férjem szerint abbahagyhatatlan:-D

Sajtos Csigaropi

  • 50 dk liszt
  • 25 dk vaj
  • 1 tk sütőpor
  • 1 ek só
  • 2 dl tejföl
  • 1 tojás

Ezeket sima,rugalamas tésztává gyúrom és 4 részre osztom.Jó vékonyra nyújtom és megkenve a töltelékkel,feltekerem mint a beiglit.Egész éjszakára a hütőbe teszem,hogy megdermedjen és szépen szeletelhető legyen.Másnap kb.1 cm vastagságúra felszelem és a sütőben aranysárgára sütöm.

Krém:

  • 20 dk vaj
  • 20 dk reszelt sajt{akár füstölt is lehet a fele}
  • 1 tk só

Ezeket összekeverjük és megkenjük vele a kinyújtott tésztalapokat.



4 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki, én is készülök ezt elkészíteni hétvégére, mert megyünk vendégségbe, vinném magunkal. Az lenne a kérdésem, hogy ugye, megsüthetem már legkésőbb csütörtökön, de lehet hogy szerdán, nem árt neki az állás? Ha nem akkor ezt készítem többek közt.
    Kiskukta

    VálaszTörlés
  2. Szia!

    Most kérdeztem meg a férjem,aki egész nap egy légtérben volt a kekszel{nagy erőfeszítésekkel meg hagyott nekem 2 azaz két darabot:-D}azt mondta simán jó volt még ma is.Szerintem inkább csütörtökön csináld meg.Limara azt írta,hogy ő le szokta fagyasztani és sütés előtt pár órával veszi ki félig kiolvassza,felvagdossa és már süti is.Ez sem egy utolsó dolog,ha kapkodni kell egy váratlan vendég miatt.Persze feltétel,hogy legyen egy adag előre elkészített tészta a mélyhűtőben:-D

    VálaszTörlés
  3. Köszi, akkor megcsinálom csütörtökön, vendégségbe nem akarom fagyasztva vinni.:-D

    VálaszTörlés
  4. Szia!
    Képzeld én ugyanezt szoktam,de túró van a tésztájába,az is fini,de ez is jól néz ki ilyen pici kis ropiba!

    VálaszTörlés