péntek, május 01, 2009

Karamellás Kockák


Gyorsan elkészíthető,pontos,precíz GoodFood recept.Brownie jellegű{azt hiszem,mert brownie-t még soha nem sütöttem}és nagyon finom:-D.A finomítatlan,sötét nádcukor fantasztikus karamellízt ad ennek a ragacsos sütinek.

Karamellás Kockák

  • 350 gr étcsokoládé
  • 25 dk vaj
  • 3 nagy tojás
  • 25 dk sötét,nyers nádcukor
  • 85 gr finomliszt
  • 1 tk sütőpor

Olvasszuk meg a csokit és a vajat,hűtsük ki.A cukrot és a tojást verjük fel,amíg a keverék sűrű,fényes és homogén nem lesz.Óvatosan forgassuk bele a csokis vajat,adagoljuk bele a sütőporos lisztet és keverjük simára.Egy 23*23 cm-es tepsibe öntjük és 30-35 percig sütjük vagy amíg érintésre szilárdnak nem érezzük.Végezhtünk tűpróbát is,ha kihúzzuk a tűt néhány nedves morzsának rá kell ragadnia.Ez azt jelenti,hogy a massza közepe még puha,de hűlés közben meg fog szilárdulni.A sütit a formában hagyjuk kihűlni 1 órán át,utána felkockázzuk és teljesen kihűtjük.

Nálunk 2 órát sem élt:-D





4 megjegyzés:

  1. Juj de durva :-D Imádom a full csokis sütiket!!!

    Brownie-t okvetlen próbáld ki, ha ez bejött nektek! Nálam pölö van is egy szuper jó recept ;-)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jól hangzik!!!
    Szerintem nálunk sem állna ennél több ideig!
    Kiskukta

    VálaszTörlés
  3. Nagggyon csokis-finom!!!!!
    Nekem kapásból dupla adaggal kellene indítanom, azt hiszem:)))

    VálaszTörlés
  4. Sziasztok!

    Viki ez totál brutál_:-D{A brownie-d pedig meglesem}

    Kiskukta!
    Okvetlen próbáld ki,nagyon finom!

    Trinity!

    Mivel még soha nem sütöttem hasonló sütit,nem tudtam milyen lesz a fogadtatás.Mivel jó lett,duplázni fogok én is:-D

    VálaszTörlés