kedd, október 06, 2009

Bodonyi leves

Illatos,finom leves.Amúgy nem vagyunk levesesek,évekig elvagyunk nélküle.Vízvári Mariska szakácskönyvét olvasgattam éppen{rendet rakok a könyveim közt,eltart egy darabig}mikor megláttam a receptet.Gyors fejben kamraátnézés,csak karfiolt kellett venni és már főtt is.

Bodonyi leves

Levesesfazékba kis főzőkanálnyi zsírt teszünk,abban kevés finomra vágott hagymát fonnyasztunk.Hozzáadunk petrezselymet,kockára vágott sárgarépát,5 dkg tisztított gombát és egy késhegynyi pirospaprikát.Vízzel feleresztjük,és megsózva jó puhára főzzük.Egy kisebb karfiolt és 3-4 szem burgonyát apróra vágva hozzáadunk,és tovább főzzük,amíg jó puha lesz.Rántás nem kell bele.

Férjem szerint orvosság.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése