Ma nekiláttam.Elfelejtvén,hogy ünnepnap van,csak azt a lisztet tudtam használni,ami itthon volt.Így a tk.liszt helyett tk.tönkölyliszt,tk.rozsliszt helyett fehér rozsliszt került a tésztába.
A kis cipók légiesen könnyűek,nem jellemzi őket a tk.lisztből készült péksütik nehézsége,puhák,levegősek és nagyon-nagyon finomak.Most csak tökmagot tudtam rászórni.
Tönkölyös Riegel
Nem egy azonnal összedobom "oszthaddszóljon" darab,de minden egyes kockája miatt megéri elkészíteni!
Előtészta
- 30 dk öregtészta/nyanya
- 10 dkg finomliszt
- 10 dkg tk.tönkölyliszt
- 280 ml langyos víz
- 1 tk.barna nádcukor
- 2 dkg élesztő
- 150 gr joghurtot
- 1 ek ecetet
- 4 tk sót
- 3 ek olívaolajat
- 20 dkg tk.tönkölylisztet
- 20 dkg fehér rozslisztet
- 2 ek burgonyapelyhet
- 1 ek lenmagpelyhet
- 1 tk őrölt köményt
Férj ítélete:"-Nagyon finom,de én mégsem szeretem"
20 perc múlva:"-Veszek még egyet.De tényleg nem szeretem!"
Es a megtobb tk liszt ellenere is hihetetlen puha,konnyu belzetu!Es nem is nehez,igaz?Amiota Moha leirta nekem,gyakran keszitem,szerencsere ferjem jol toleralja a barna peksutiket is.Jot mosolyogtam a ferj kommentjan:)))
VálaszTörlésEdó!
VálaszTörlésÍgy van!Finom,könnyű,levegős,ma is puha.Gyakran lesz sütve!
Köszönöm a receptet!
De jól néznek ki! Még sosem sütöttem riegelt, lehet, én is kipróbálom ezt a receptet.
VálaszTörlésMohanak koszond,tole tanultam,en is gyakran sutom:)
VálaszTörlésEz náluk is menne Belly..Guszta a magocskákkal! Férj jópofa:DD
VálaszTörlésEgycsipet!
VálaszTörlésPróbáld ki,tényleg finom.Megéri.
Edó!
Neki is,feltétlen:-D
Trin!
Biztos menne.Férj ezt véres komolyan mondta:-D
Ez gyönyörűség!
VálaszTörlésJaaaaaaaaaaj, ezek a pasasok! Micsoda duma :-))
Helyes kis párnácskák!
VálaszTörlés