Volt itthon egy darab dagadó.Megtölteni nem volt kedvem.Olvastam valahol,nem tudom hol,hogy feltekerve,fokhagymásan le lehet sütni,szendvicsbe is nagyon jó.Úgyhogy megcsináltam.Mondanom se kell,finom lett.
Fokhagymás göngyöleg
- 1 kg dagadó
- 5 dkg zsír
- 5 gerezd fokhagyma
- só
- pirospaprika
Az összezúzott fokhagymát eldolgozzuk mokkáskanálnyi pirospaprikával meg egy kevés sóval és a kiterített,nem túl hosszú,inkább széles dagadóra kenjük.Szorosan összegöngyöljük a húst és hústűvel rögzítjük,de lehet zsineggel is átkötni.Tepsibe fektetjük,leforrázzuk a zsírral,megszórjuk fűszerkeverékkel{nálam bors,só és pirospaprika volt}és 1 pohár vízet öntünk alá..A tepsit alufóliával letakarjuk és 60 percen keresztül pároljuk,majd az alufóliát levéve pirosra sütjük.
Remélem tudjátok,hogy nektek szól Mcity:-)
Nagggyon szeretem a fokhagymásat,naggyon tetszik:-)9
VálaszTörlés