kedd, október 06, 2009

Fokhagymás göngyöleg


Volt itthon egy darab dagadó.Megtölteni nem volt kedvem.Olvastam valahol,nem tudom hol,hogy feltekerve,fokhagymásan le lehet sütni,szendvicsbe is nagyon jó.Úgyhogy megcsináltam.Mondanom se kell,finom lett.


Fokhagymás göngyöleg



  • 1 kg dagadó

  • 5 dkg zsír

  • 5 gerezd fokhagyma


  • pirospaprika

Az összezúzott fokhagymát eldolgozzuk mokkáskanálnyi pirospaprikával meg egy kevés sóval és a kiterített,nem túl hosszú,inkább széles dagadóra kenjük.Szorosan összegöngyöljük a húst és hústűvel rögzítjük,de lehet zsineggel is átkötni.Tepsibe fektetjük,leforrázzuk a zsírral,megszórjuk fűszerkeverékkel{nálam bors,só és pirospaprika volt}és 1 pohár vízet öntünk alá..A tepsit alufóliával letakarjuk és 60 percen keresztül pároljuk,majd az alufóliát levéve pirosra sütjük.


Remélem tudjátok,hogy nektek szól Mcity:-)








1 megjegyzés: