Nagyon szeretjük a rántott karfiolt,de kevés macerásabb étel létezik nálam,mint ez.Mármint a hagyományos panírban sült karfiol.Szétszedni rózsáira,előfőzni,lisztbe,tojásba,prézlibe görgetni többször is,hogy jól tapadjon rá minden.Szájpadhasogató,éles,száraz,szakadozott bunda volt a végeredmény.Brrrrr!
Kb.1-2 éve kezdtem el a sörtésztába sült karfiolt tudatosítani a férjemnél,de nem nyert tetszést.Igaz nálam sem.Finomnak finom,de annyira issza magába az olajat,mint egy részeges gyepmester.
Próbáltam palacsintatésztában is,de nem ízlett.
Aztán egyszer a szomszédasszonyunknál voltam valamiért,épp karfiolt készített.Megkínált vele.Nagyon finom és könnyű volt a bunda,kérdeztem is rögtön,hogy hogy csinálja.Szívesen elárulta,azóta így készítem.
Az ízvilág mindig más,hiszen a masszába bármilyen fűszert bele lehet keverni és máris kicsit feldobja a karfiol domináns ízét.Nem elnyomja,hanem kiegészíti.Most chilisen készítettem és köretnek Millie mustármagos sült krumpliját adtam,Kiskukta receptje szerint.
Chilis-fűszeres bundában sült karfiol,
- 1 fej karfiol
- 4 tojás
- 4 ek mustár
- 4 ek tejföl
- 4 ek liszt
- só
- ízlés szerint bármilyen fűszer vagy apróra vágott fűszernövény,hagyma,fokhagyma, stb...
Csomómentesre keverjük a tojást,a mustárt,a tejfölt,a lisztet.Ízlés szerint sózzuk és fűszerezzük.Én most kevés chilit szórtam bele.A meleg karfiolrózsákat ebbe a masszába mártjuk és bő,forró olajban kisütjük.Sokkal gyorsabban kész vagyunk,mint a hagyományos panírral,nem zsíros,könnyű bevonatot kapunk,ami nem utolsósorban már nyersen is annyira finom,hogy alig lehet neki ellenállni{Előkap ilyenkor a Nigella-szindróma!}
Jól hangzik ez a bunda, ki fogom próbálni, mert én is utálom a hagyományos panírt, szintén a sok macera miatt.
VálaszTörlésA krumpli hogy ízlett?
Mustár a panírban? Mmmm! Finom lehet nagyon! :)
VálaszTörlésEz nagyon jól hangzik. Imádom a rántott karfiolt.
VálaszTörlésKiskukta!
VálaszTörlésPróbáld ki,tényleg finom.Mondjuk én csak karfiolt szoktam rántani így,max.tököt,meg cukkinit.A krumpli meg nagyon finom volt,köszönöm,hogy feltetted.
Egycsipet!
Igen,mustár,de nem lehet észrevenni,nem domináns,viszont nagyon finom tőle a panír.
Vali!
VálaszTörlésKöszönöm.Próbáld ki így is.
van egy kérdésem, ha van kedved, nézd meg a blogomban :)
VálaszTörlés