Már nagyon régen kiszerettem volna próbálni ezt a péksütit EMargit oldaláról,csak kicsit macerásnak gondoltam.Ma vettem egy nagy levegőt,nekiálltam és rájöttem-mint szinte minden esetben-hogy nem az.A kifli nagyon könnyű,szinte elrepül.A tésztája pihe-puha,mégis ropogós,finom a töltelékkel együtt.Addiktív!
Sajtkrémes kiflik
- 1 kg liszt
- 5 dk élesztő
- 3 kk cukor
- 4 kk só
- 2 dl olaj
- 4,5 dl tej
Töltelék:
- 25 dk vaj 48 darabra vágva
- 2 csomag camping sajt 48 darabra vágva
A tésztát megdagasszuk,majd 1 órán át kelesztjük.Ezután 6 cipóra osztjuk és mindegyik cipóból 8-8 darab kiflit készítünk.Egy darab vajat és egy darab sajtot teszünk a közepébe,a két szélét felhajtjuk,hogy ne follyon ki a töltelék,majd feltekerjük.A tetejét felvert tojással lekenjük és megszórjuk szezámmaggal.Nálam nem lett megszórva,márcsak azért se mert nincs itthon szezámmagom.Kb 200 fokon sütjük.
Ez így együtt maga a tökély :-))
VálaszTörlésLégies kifli, közben Ákos szól, mi kell még?
Esetleg forrócsoki :-D
Belly Téged ma nem győzlek követni.
VálaszTörlésAz a sütő olyan szupi,hogy magától süt?:-)))Vagy nagyobb a kedved?:-))
Apám, hol lehet ilyen sütöt venni, ami a beüzemelése után tényleg így magától süt és még fel is tölti a blogra...
VálaszTörlésHát, nekem kell egy ilyen!:)
Viki!
VálaszTörlésAkkor csak dőlj hátra!
Andi!
Azt hiszem nagyobb lett a kedvem.Nyűstölni kell a sütőt:-)
Szepyke!
:-)))))).Ezt nem lehet megvenni,ezt meg kell nyerni:-)))))))