kedd, október 06, 2009

Sajtkrémes kiflik




Már nagyon régen kiszerettem volna próbálni ezt a péksütit EMargit oldaláról,csak kicsit macerásnak gondoltam.Ma vettem egy nagy levegőt,nekiálltam és rájöttem-mint szinte minden esetben-hogy nem az.A kifli nagyon könnyű,szinte elrepül.A tésztája pihe-puha,mégis ropogós,finom a töltelékkel együtt.Addiktív!
Sajtkrémes kiflik
  • 1 kg liszt
  • 5 dk élesztő
  • 3 kk cukor
  • 4 kk só
  • 2 dl olaj
  • 4,5 dl tej

Töltelék:

  • 25 dk vaj 48 darabra vágva
  • 2 csomag camping sajt 48 darabra vágva

A tésztát megdagasszuk,majd 1 órán át kelesztjük.Ezután 6 cipóra osztjuk és mindegyik cipóból 8-8 darab kiflit készítünk.Egy darab vajat és egy darab sajtot teszünk a közepébe,a két szélét felhajtjuk,hogy ne follyon ki a töltelék,majd feltekerjük.A tetejét felvert tojással lekenjük és megszórjuk szezámmaggal.Nálam nem lett megszórva,márcsak azért se mert nincs itthon szezámmagom.Kb 200 fokon sütjük.

És még egy kis Ákos.Ez is nagy kedvencem tőle.



4 megjegyzés:

  1. Ez így együtt maga a tökély :-))

    Légies kifli, közben Ákos szól, mi kell még?

    Esetleg forrócsoki :-D

    VálaszTörlés
  2. Belly Téged ma nem győzlek követni.
    Az a sütő olyan szupi,hogy magától süt?:-)))Vagy nagyobb a kedved?:-))

    VálaszTörlés
  3. Apám, hol lehet ilyen sütöt venni, ami a beüzemelése után tényleg így magától süt és még fel is tölti a blogra...
    Hát, nekem kell egy ilyen!:)

    VálaszTörlés
  4. Viki!
    Akkor csak dőlj hátra!
    Andi!
    Azt hiszem nagyobb lett a kedvem.Nyűstölni kell a sütőt:-)
    Szepyke!
    :-)))))).Ezt nem lehet megvenni,ezt meg kell nyerni:-)))))))

    VálaszTörlés