Nem kell megijedni,nem egy különleges ételről lesz szó.
Nagyapám hívta csasztuskának a krumplis tarhonyát,igaz mindent ezzel a névvel illetett,amiben volt tarhonya.A férjemmel én ismertettem meg,azóta nagy kedvenc,bár elkészíteni nem tudja.Lebbencsfőzésben verhetetlen,de ez feladja neki a leckét.Általában sok vizet tesz hozzá egyszerre és tiszta mancs lesz.Mert elrontani csak ezzel lehet.De nagyon.
Házi csipettarhonyával még finomabb,ám itthon most nem volt csak söréttarhonya.Ezzel is jó,de a házival másabb.Azt hiszem ez nem szorul bővebb magyarázatra.Általában kolbász nélkül készítem,viszont el kellet használnom a hűtőben árválkodó szálat,mert KöBö elfelejtette belekarikázni a reggeli rántottába.
Csasztuska/Krumplis tarhonya
- 1 kg krumpli
- 500 gr tarhonya
- 1 hagyma
- pirospaprika
- bors
- só
- víz
- esetleg kolbász
Nem tudtam, hogy ez a neve, pedig a nagymamám csinált egy párszor!
VálaszTörlésTudodt, hogy hogy hívják a tarhonyát más néven?
Szepy,
VálaszTörlésnem ez a hivatalos neve,csak nagyapám nevezte ennek.Mi a hivatalos neve a tarhonyának?
Úttőrőgombóc
VálaszTörlés:-DDDDDDDD
VálaszTörlésTarhonya. Ez elég hivatalos név :)
VálaszTörlésBecézve tarhonyka, tarhonyácska, tarhika :)
BELLY, én nagyon szeretem az ilyen ételeket, 2-3 falat erejéig, ill ennék többet is, csak beteg leszek tőle. Mondjuk, arra a két-három falatra mehetnék kóstolgatni hozzátok? :-)
Garffyka!
VálaszTörlésHa erre jársz,bármikor szívesen látlak egy-két falatra:-)
Ez finom, szeretem a tarhonyát!!
VálaszTörlésOff:
Elhiszed, ha mondom, hogy még régebben, mikor apu volt korombeli, valami küldöttség járt felénk mezőgazdasági ügyben Bp-ről és egy zöldellő földdarab mellett elhaladva kérdezték, hogy oda meg mit vetettek? "Hát tarhonyát, jó lesz az idei termés...."
Komolyan bevették:))))
Trin!:-DDDDDDDDDDD
VálaszTörlés