péntek, október 09, 2009

Cukormázas,mogyoróvajas browniemuffin

Mint írtam egy előző posztban,rendet rakok a könyveim között.Unom már,hogy minden könyv szanaszét, a lakás legkülönbözöbb részein lelhető fel,mert rossz tulajdonságomnak engedve,ott teszem le ahol érem,ott hagyva nyitva,ahol épp tartok.Jó viszont benne,hogy bármikor,bárhol ott folytathatom az olvasást,ahol abbahagytam,rossz viszont hallgatni KöBö-t,mikor már a 20-ik könyvet teszi a helyére és még rosszabb engem hallgatni,mikor szamurájüvöltéssel megkérdezem:
-Ezt most miért kellett becsukni?
Szóval elhatároztam,hogy rend lesz és vasfegyelmet tartok,nem engedek gyenge jellememnek és juszt is visszarakom a könyvet a helyére.Férjem szerint ez nem jó ötlet,most már mást se lát,minthogy mindent fél kézzel csinálok,mert a könyv bele van ragadva a kezembe.Azt viszont a javára írom,hogy azt mondta,amíg minden kész lesz és jó lesz,nem szól érte.

Először lepakoltam minden könyvet,majd szortíroztam.Külön raktam az érdekest és unalmast.A szürke könyvek könyörtelenül mentek a padlásra,az érdekeseket pedig tovább szortíroztam fontosra és nem fontosra.A nem fontosak mentek a nagyszobába,a könyvespolcra,a fontosak pedig jöttek ide a számítógép mellett lévő polcra.Gasztrokönyvek,receptkönyvek,füzetek,újságok képezik ezt a nagy halmot,némi Harry Potter,Szabó Magda,Thomas Harris töri meg végtelen egyhangúságukat.Így legalább kéznél vannak és nem kell lehalászni őket,innen-onnan,gyakran sehonnan,mert nem találtam,illetve a recept talált meg engem,nagy késésekkel.Hogy meddig lesz ilyen katonás rend?Fene se tudja.De legalább megpróbáltam.

Találtam egy jó kis füzetecskét pakolás közben{erre is jó a rendrakás:-)}.A Fakanál adta ki még 1991-ben és 20 ország kedvenc sütijei vannak benne csokorba szedve.Az USA-ból választottam most a


Cukormázas,mogyoróvajas browniemuffint




  • 6 dkg mogyoróvaj
  • 6 dkg apróra vágott sós mogyoró
  • 4 ek vaj
  • 15 dk barnacukor
  • 1 tk vaniliaaroma
  • 1 tk sütőpor
  • 2 tojás
  • 8 dkg liszt

A vajat,mogyoróvajat és a cukrot krémessé keverjük de ne sokáig maceráljuk,elég egyneművé dolgozni..Hozzáadjuk a tojást és az aromát..A lisztet elkeverjük a sütőporral és a mogyoróval.Hozzákeverjük a krémhez.Szilikonos muffinformában töltjük és megsütjük.

Hogy mitől lesz cukormázas?Ha mindent jól csináltunk és nem kevertük el a cukrot simára,akkor a hülés végére a cukorszemcsék egységes külső mázat fognak alkotni a sütin,kemény páncélt vonva köré,mely édes,könnyű,enyhén ragacsos belsőt takar.











5 megjegyzés:

  1. Ez a könyvet otthagyom, ahol épp kiesik a kezemből, nyitva hagyom, hogy bármikor tudjam folytatni, és Férj pakol, morog, bosszankodik... ez rettentően ismerős szituáció :-))) Én is írhattam volna :-)))


    A sütemény pedig csúcs!

    VálaszTörlés
  2. Ez nagyon érdekes! Tetszik!:))

    VálaszTörlés
  3. Viki!
    Nem is gondoltam volna:-).A süti pedig finom.
    Mónika!
    Pont ugyanez a két mondat jutott eszembe,mikor elolvastam a receptet.Szeretem a sós-édes párosítást.Izgalmas, még ha csak egy muffin is az.De lehet egybesütni is.

    VálaszTörlés
  4. Kérnék, de szerintem elfogyott:(((

    VálaszTörlés
  5. Trin!
    Hát el,de meg lehet sütni:-).

    VálaszTörlés