Már rég kinéztem ezt a receptet ebből a könyvből.Először értelmezési problémáim voltak{na jó csak pár perc}majd kivitelezési.Egész egyszerűen találtam más,érdekesebb recepteket,amiről úgy gondoltam,érdemesebb megcsinálni.
Most végre rá is sor került.Nincs kimondottan zsemleformája,de jó ropogós és puha.Finom.Amikor férjem meglátta,nem hitte el hogy zsemle.
-Fura a kinézete.Olyan mint egy száj.
Azóta nála a neve: csókos zsemle:-).
A kis mélyedésekbe,melyek gyönyörűen szétszedhetőek a vajjal való kenegetés miatt,bármit bele lehet rakni.Felvágottat,zöldséget stb...Olyan mint egy félbehajtott szendvics.
Hajtott zsemle
- 2,5 dl tej
- 5 dkg vaj
- 2 tk só
- 1 tk cukor
- 2,5 dkg élesztő
- 45 dkg liszt
Hinnéd,hogy a szőke vokalistalány Jodie Foster?Pedig igen!
Én is szemeztem már ezzel a recepttel, de nekem is mindig elmaradt. Pedig a hajtás mellett a belseje azért lehet isteni, mert foszlós, puha, a külseje meg ropogós, mint mindig. Szóval méltatlanul mellőzött péksüti volt nálam, eddig. A tieid gyönyörűek lettek, igazi kedvcsinálók! :-))
VálaszTörlésYasmine!
VálaszTörlésTényleg méltatlanul mellőztük.Belül puha,kívűl ropogós és a sózás aránya is pont jó.Nagyon finom és puha még 3 nap múlva is.
Miért kell nekem mindig este benéznem Hozzád???:O)))
VálaszTörlésNagyon cukik a zsömlik, nekem olyan nevető bálnapofácska jut eszembe róluk...:O)
Latsia!
VálaszTörlésNem is tudom,talán azért amiért én rendszeresen járok hozzád este?.-D{na jó visszaveszek magamból:-)}.Köszi a dícséretet.
Belly, elegánsabb nevén Parker House zsömle :) Nagyon finom, én is sütöttem jópárszor. A tiéd nagyon szép lett. Ja, és azért Parker House, mert legelőször ebben a szállodában sütöttek ilyen zsömlét.
VálaszTörlés