Maradt egy kis karfiol,a múltkori Bodonyi levesbe nem kellett csak a fele,gondoltam veszek még hozzá egy kicsit és csinálok karfiollevest.A zöldégesnél épp akkor hozták a friss árut,köztük gyönyörű,zöld brokkolit,nem tudom miért,de úgy éreztem,meg kell vennem.Haza is hoztam egy szép példányt,útközben pedig kigondoltam,hogy a karfiollal egybefőzve{hiszen végül is rokonság}krémlevest készítek belőle.Úgy is lett.Nagyon hamar megvan,szép a színe,laktató és finom.
És most már végképp nem értem,hogy lehet ehetetlenné varázsolni a brokkolit,mert nyersen,féligfőzve és turmixolva is isteni íze van!
Karfiol-Brokkolikrémleves
- 2 kis fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 35 dkg brokkoli
- 50 dkg karfiol
- 2 dkg vaj
- 8,5 dl zöldségleves{kockából}
- 150 gr tejföl
- 5 dkg pirított tökmag
- só
- bors
A hagymát apró kockákra vágom,a fokhagymát felaprítom és a vajon megpárolom.Hozzáteszem a kis rózsáira szétszedett karfiolt és brokkolit,párolom egy kicsit,pár másodpercig,majd felöntöm a zöldséglével. Ha a zöldség megpuhult,rúdmixerrel pürésítem.Belevegyítem a tejfölt,és mégegyszer felforralom.Sóval,borssal és esetleg kis cukorral ízesítem.Tálaláskor croutont vagy mint én,pirított tökmagot szórunk a tetejére.
Nem pürésítettem simára,kicsit darabosra hagytam.Nekem jobban esett így.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése