Krumpli illik hozzá,mi azonban{mivel tegnap krumpli volt}kenyérrel ettük,csak úgy,törtük hozzá a friss fehérkenyeret.
Hízlal a kenyérrel,de egyszer élünk!
Vörösboros pincepörkölt
- 2 hagyma
- 3 különböző színű kaliforniai paprika
- 8 ek olaj
- 80 dkg hús
- 2 babérlevél
- 1 ek paradicsompüré
- 3 tk.pirospaprika
- 1,5 dl vörösbor
- 1/2 csokor petrezselyem
- 100 gr sűrű tejföl
- 2 ek liszt
- csipet cukor
- só
- bors
A felkockázott húst az olajon fehéredésig sütjük.Hozzáadjuk a hagymát,a paprikát és a babérlevelet.Kevergetve 2 percig pirítjuk,majd belevegyítjük a paradicsompürét.Sóval,borssal,pirospaprikával és csipet cukorral ízesítjük.Kissé lepirítjuk,felöntjük 1/2 l vízzel,majd felforraljuk.Közepes hőfokon,fedő alatt 60 percig pároljuk.Felöntjük a borral,és további 20 percig főzzük.A petrezselyemzöldet felaprítjuk.A lisztet csomómentesen elkeverjük a tejfelben,és a pörköltbe vegyítjük a petrezselyemmel együtt.Kb. még 1 percig főzzük,majd utánaízesítjük.
Galuskával kérem szépen. És kovászos uborkával.
VálaszTörlésKöszönöm szépen :-)
Viki!
VálaszTörlésNincs mit!:-).Még egy tányérral?
Én is kérek szépen! :))
VálaszTörlésA név: gyanús, hogy ilyen jellegű étkeket készítenek/ttek "pincelátogatás" alkalmával az emberkék. Tejföl nélkül hasonló készül akkor is, amikor apám mondja, hogy "megyek főzni Gipsz Jakab pincéjébe"...na ja, valamit muszáj enni is. :D