A kamrában aszalódott pár szem alma,már egyikünknek sem volt kedve megenni,meg pite és rétes is annyi volt egész télen,hogy már a fülünkön jön ki lassan.A mindmegette segített ki,de ennek a pudingnak 3x-or álltam neki,no nem azért mert olyan bonyolult,hanem mert nem volt kedvem hozzá.Végül,attól félve,hogy az almák nem bírják ki csütörtökig,amíg újra itthon leszek,erőt vettem magamon és 4x-re sikerült összehozni.Nagyon finom,krémes,lágy,egymás kezéből kapkodtuk ki a villát amikor kóstolgattuk{nem is álltunk meg a feléig}
Almapuding
- 10 dk reszelt babapiskóta
- 2 dk vaj
- 8 dk porcukor
- 3 tojás
- 20 dk reszelt alma
- 2 dk mazsola
- 1 csomag vanillines cukor
A vajat elkeverjük a porcukor felével,a tojássárgákkal és a vanillines cukorral.Hozzáadjuk a reszelt almát és a mazsolát.A fehérjéből 1 csipet sóval és a porcukor másik felével kemény habot verünk.A két masszát óvatosan összevegyítjük és belekeverjük a babapiskótareszeléket.A krémet kikent,morzsával mgszórt formákba töltjük és gőzfürdőben 10 percig főzzük.Ha kihűlt,tányérra borítjuk és kompóttal díszitjük.
Namármost,nekem nem volt formám így kicsi jénaiban sütöttem,az illata fenomenális,viszont mivel egy kicsit elfeledkeztünk róla,a teteje picit túlsült,de így is frankó:-D.
Abbahagyhatatlan!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése