kedd, március 10, 2009

Töltött Csirkecomb



A mai napi célkitűzések 60%-a a hűtő és a kamra kiűrítésére irányultak.Lapult benne 5 csirkecomb{a hűtőben},és mivel a zsemlekészletem is felszaporodott{"megment minkent a Tesco"}töltött csirkecombot kreáltam.Annyit újítottam csak{számomra legalább is új},hogy sütőpapírt tettem a hús alá,így legalább nem kell vakargatni a tepsi alját mosogatásnál.Ez azért nem egy utolsó dolog.

Töltött Csirkecomb

  • 5 db csirkecomb
  • 8 db zsemle
  • bors
  • paprika
  • 2 db tojás
  • 2 nagy fej hagyma
  • zsír
  • 1 csokor petrezselyemzöld

A zsemléket beáztatom,majd jól kinyomkodom.A 2 nagy fej hagymát nagyon kis kockákra felvágom és zsírban szép aranysárgára pirítom.Hozzáadom a zsemléhez majd belekeverem a 2 tojást,az apróra vagdalt petrezselyemzöldet,ízlés szerint sót,borsot, paprikát.A combokat a forgónál kettévágom,majd betöltöm a bőr alá a masszát.Tepsibe teszem,majd leöntöm egy kicsi olajjal és szép pirosra sütöm.

Ezt a tölteléket apukám a húslevesébe is beleszokta főzni,mint gombócot,csak ilyenkor tesz bele egy kis szódabikarbónát is.Naaaa AZ nagggyon finom!{meg ez is}



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése